AGERPRES: Ce crede Victor Ponta ca trebuie pus in locul conducerii "politizate si obediente" a Televiziunii Romane

Premierul Victor Ponta a declarat, ca i-au fost aduse acuzatii pe sistem stalinist, potrivit carora ar fi intrerupt o emisiune la televiziunea publica, prim-ministrul afirmand ca Societatea Romana de Televiziune este profund politizata si are datorii de peste 50 de milioane de euro, pentru plata carora trebuie gasita o solutie.
"Oarecum intr-un sistem pe care eu l-am studiat ca jurist, din epoca stalinista, am fost acuzat de ceva, dupa care ramane sa dovedesc eu ca nu sunt vinovat ca i-am intrerupt eu emisiunea unui distins jurnalist, domnul Mircea Marian. Habar n-am de emisiunea domniei sale, nu i-am intrerupt nicio emisiune. Presedintele Televiziunii este in continuare domnul Lazescu, nominalizat de presedintele Basescu, presedintele Radioului este reprezentantul UDMR, consiliile de administratie nu s-au schimbat in niciun fel. Nici nu am avut intentia, nici n-as putea sa intervin in vreun fel. Sistemul asta in care tipam preventiv, ca poate ramane ceva, e un sistem pe care eu, ca jurist, nu-l impartasesc", a spus Ponta, la o dezbatere privind legislatia electorala.
De asemenea, Victor Ponta a subliniat ca nu si-a schimbat parerea pe care o avea inainte sa devina premier, potrivit careia televiziunea publica este "profund politizata" si si-a exprimat sprijinul pentru o propunere de lege de depolitizare a acesteia. "Nu mi-am schimbat parerea despre modul in care functioneaza astazi televiziunea. Despre Radio nu am vorbit niciodata. (...) Referitor la lege, va anunt personal ca eu sunt de acord cu legea dumneavoastra, nu ma intereseaza sa schimbam conducerea actuala, profund politizata si obedienta, cu o alta conducere profund politizata si obedienta, de data asta a noii puteri", a declarat premierul.
El a precizat insa ca trebuie lamurita situatia legata de datoria curenta a televiziunii publice, de peste 50 de milioane de euro. "Astazi, cand vorbim, televiziunea publica este in faliment, cu o datorie de peste 50 de milioane de euro si, daca gasim o solutie nu doar sa o manageriem apolitic - lucru cu care sunt intru totul de acord - sa gasim o solutie si sa lamurim de unde platim zecile de milioane de euro, cred ca am avea sanse foarte mari ca anul acesta sa dam o noua fata televiziunii publice", a mai afirmat seful Guvernului.