Targul de masini si utilaje agricole este deschis in perioada 10-13 mai. 37 de firme din agricultura si industria alimentara stau la dispozitia vizitatorilor.
Camera de Comert si Industrie (CCI) a judetului Dolj a deschis ieri, in incinta Centrului Expozitional Transfrontalier din Craiova, a XX-a editie a targului Agrotex - care se adreseaza firmelor producatoare de masini si utilaje agricole, instalatii de irigat, utilaje pentru viticultura si pomicultura, material semincer si ingrasaminte chimice. Concomitent, are loc si targul Agraliment - care se adreseaza firmelor producatoare de masini si echipamente pentru industria alimentara. Vizitatorii pot gusta si cumpara produse traditionale romanesti, la salonul special organizat. La aceasta editie, sunt prezente 37 de firme, in principal producatori sau dealeri de masini si echipamente pentru industria alimentara, masini de ambalat si etichetat, dotari pentru laboratoare, controlul si certificarea calitatii etc. Pe lista participantilor se afla firme binecunoscute pe plan local, cum ar fi Mat SA, Ruris Impex SRL, Semtest SA, Pan Group SA, Olas Prod SRL, dar si firme aflate la prima participare, cum ar fi Dinca Valeriu PFA, Beauty Evolution SRL Bucuresti sau Kriya Good Food SRL. "La conducerea Camerei de Comert se afla o conducere noua, cu ambitii mari in ceea ce priveste agricultura. Ne propunem ca in trei ani sa transformam acest eveniment intr-unul de nivel international. Exista disponibilitatea firmelor de profil din Serbia si Bulgaria sa participe la Agrotex", a declarat presedintele CCI Dolj, Cristian Dobre.
La eveniment au fost prezenti omologii CCI Dolj din cele doua tari vecine. "Am fost alaturi de CCI Dolj inca de la construirea acestui centru expozitional, care se vede ca isi indeplineste menirea", a spus Krasimir Kirilov, presedintele Camerei de Comert din Vidin. Firme sarbesti si-au anuntat prezenta la targul de turism din aceasta luna de la Craiova. La manifestare sunt si reprezentanti ai Penitenciarului de Minori si Tineri (PMT) Craiova, care expun produse din tamplarie PVC si ambalaje din carton. De asemenea, sunt reprezentanti ai Directiei Judetene pentru Agricultura, precum si ai Federatiei sindicale Agrostar, care reprezinta interesele micilor fermieri in raport cu autoritatile. Agrotex 2012 isi inchide portile duminica, 13 mai. Targul este deschis in incinta centrului expozitional aflat pe Calea Severinului, vizavi de Baumax, in spatele bazei RAT.