Grupul Petrom a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, un profit net de 1,385 miliarde lei, cu 65 la suta mai mare fata de cel din perioada similara a anului trecut, conform datelor publicate, astazi, de companie.
Potrivit NewsIn, vanzarile grupului, excluzand accizele la produsele petroliere, au totalizat 6,005 miliarde lei, fiind cu 21% mai mari fata de cele din primele trei luni din 2011.
Performanta operationala a fost potentata de managementul strict al costurilor si de nivelul sustinut al investitiilor, ce au insumat 1,148 miliarde lei, cu 515 milioane lei peste nivelul investitional din primul trimestru alanului trecut.
Conditiile meteo nefavorabile au afectat volumul productiei, productia zilnica de titei si gaze a grupului inregistrand o scadere usoara, la 184.000 barili echivalent petrol (bep), fata de 186.000 bep in perioada similara a anului trecut. Volumul vanzarilor consolidate de gaze naturale a crescut cu 5%.
Volumul total al vanzarilor din marketing a scazut cu 7% fata de perioada ianuarie-martie 2011, atat din cauza conditiilor meteo nefavorabile, cat si a pretului titeiului.