Senatorul Valer Marian a sustinut o declaratie politica: Fostul sef al Fiscului vinde cartele telefonice. De la Satu Mare la Constanta

Fostul presedintele ANAF, Sorin Blejnar, are probleme de integritate si pentru afacerile derulate de societatile comerciale in care sunt implicati sotia sa, Andreea-Florentina Blejnar, avocat in cadrul Societatii Civile Profesionale de Avocati Manolache si Asociatii, si socrul sau Buzabrici Filipescu Toader (SC Tetacons SRL Bucuresti si SC Dial-Ton SRL Arad) cu societati comerciale aflate in competenta de control a ANAF, ca OMV Petrom, Lukoil, Rompetrol si Compania Nationala Loteria Romana. Sotia presedintelui ANAF, Andreea - Florentina Blejnar, este asociat principal la SC Tetacons SRL Bucuresti, la care detine 95% din capitalul social, iar diferenta de 5% este detinuta de tatal acesteia, Buzabrici Filipescu Toader, care exercita calitatea de administrator al societatii. SC Tetacons SRL are ca obiect principal de activitate consultanta pentru afaceri si management si are sediul la domiciliul sotilor Blejnar (Bucuresti Calea Vitan nr. 10 bl. V 50A scara A etaj 6 ap. 27, Sectorul 3). Firma sotiei si socrului fostului presedinte ANAF este asociat la SC Dial-Ton SRL Arad, la care detine 50% din capitalul social, diferenta de 50% apartinand asociatului Clim Mitruta, cunoscut drept prieten al lui Sorin Blejnar, care este si administrator al societatii. Obiectul principal de activitate al SC Dial-Ton este comert cu ridicata nespecializat, aceasta firma ocupandu-se indeosebi cu comercializarea de cartele de telefonie mobila digitala. SC Dial-Ton are sediul in Arad si are punct de lucru in Bucuresti la sediul societatii de avocatura a sotiei presedintelui ANAF (B-dul Octavian Goga nr. 26 bloc V 53 C scara 1 ap. 4).
Dupa ce Sorin Blejnar a ajuns presedintele ANAF, firmele in care sunt implicati sotia sa si socrul sau au realizat afaceri deosebit de profitabile cu firme controlate de ANAF. Astfel, in mai 2009, firma Dial-Ton a incheiat un contract de furnizare produse, respectiv cartele telefonice, cu SC OMV Petrom SA. In mai 2010, SC Dial-Ton a dat lovitura deschizand puncte de lucru, prin care comercializeaza cartele pre-pay, in 11 benzinarii Lukoil situate in localitatile Constanta (judetul Constanta), Arad (judetul Arad), Pecica (judetul Arad), Bicazu Ardelean (judetul Neamt), Scheia (judetul Suceava), Cenadul Mare (judetul Timis), Orastie (judetul Hunedoara), Craiova (judetul Dolj), Daia (judetul Giurgiu), Baia Mare (judetul Maramures) si Satu Mare (judetul Satu Mare). In municipiul Satu Mare punctul de lucru figureaza la adresa strada Botizului f.n. (fara numar), functionand in statia de carburanti Lukoil de pe aceasta strada. In cursul lunii martie 2011, SC Dial-Ton a incheiat cu SC Rompetrol SA un contract de vanzare cumparare en detail de cartele preplatite de telefonie mobila in reteaua de benzinarii a acestei firme, care prevede asigurarea unui rulaj de 200.000 euro pe luna la nivel national. Interesant dar si suspect este ca acest contract a fost incheiat dupa ce ANAF declansase la inceputul anului controale de amploare pentru stabilirea pretului benzinei si motorinei. Este de retinut ca SC Dial-Ton nu are contracte directe cu toti operatorii de telefonie mobila, indeosebi cu Cosmote, aceasta firma actionand de regula ca un simplu subdistribuitor pe acest segment de piata.
Firma sotiei si socrului fostului presedinte ANAF, SC Tetacons SRL, a fost implicata anii trecuti intr-o afacere paguboasa cu cartele Pelegrin derulata cu Compania Nationala Loteria Romana, care a suferit un prejudiciu de peste 6 milioane de euro. In presa au aparut relatari ca actualul presedinte al Loteriei Romane, Gheorghe Benea, a avizat in iunie 2009 unul din cele mai paguboase contracte de achizitii pentru companie, care a platit anticipat 6 milioane de euro firmei Form Trade SRL Focsani pentru achizitia de aproape 600.000 de cartele telefonice Pelegrin, a caror vanzare merge foarte prost, din cauza ofertelor mai bune lansate pe piata de Orange, Vodafone si Cosmote. Surse din Loteria Romana s-au exprimat ca reprezentantii SC Form Trade au fost somati sa renunte la furnizarea cartelelor Vodafone si Cosmote pentru care se semnase contractul si sa agreeze cartelele Pelegrin, provenite de la o firma recomandata si sustinuta de Andreea-Florentina Blejnar, sotia fostului presedinte ANAF (SC Perfect Tour SRL Galati, firma controlata de controversatul afacerist galatean Maricel Pacuraru).
Potrivit ultimelor bilanturi postate pe site-ul Ministerului Finantelor, SC Dial-Ton a inregistrat in anii 2008, 2009 si 2010 cifre de afaceri intre 9-10 milioane de euro (41.392.055 lei in 2008, 38.341.910 lei in 2009 si 35.150.000 lei in 2010), precum si profituri substantiale: 1.321.597 lei in 2008, 564.027 lei in 2009 si peste 1.000.000 lei in 2010. Dupa ce in anii 2006, 2007 si 2008, SC Tetacons SRL a inregistrat pierderi, in anii 2009 si 2010, firma familiei Blejnar a inregistrat profit, respectiv 133.377 lei in 2009 si 278.395 lei in 2010. Dividendele acordate din aceste profituri sotiei lui Sorin Blejnar ar fi trebuit sa se reflecte si in declaratiile de avere ale presedintelui ANAF. Acesta a consemnat insa in declaratiile de avere ca ar fi fost creditat de socrul sau Buzabrici Filipescu Toader cu suma de 500.000 lei.
Cert este ca fostul sef al Fiscului din Romania si-a umplut buzunarele si din vanzarea de cartele de telefonie mobila. Ar fi trebuit sa scoata ceva de la tescherea pentru colecta de 2 miliarde de euro promise premierului Mihai Razvan Ungureanu.