Senatorul GHEORGHE POP a sustinut o declaratie politica: S-a dat "prima de iepuras" in primariile PDL-iste

650 milioane de lei le-a adus iepurasul de Paste primariilor portocalii. Desi premierul Mihai Razvan Ungureanu se jura de cate ori are ocazia ca n-ar avea carnet de partid, criteriile dupa care a facut alocarile bugetare il contrazic flagrant. Asa cum ne-a obisnuit fostul pres de la Cotroceni, Emil Boc, grosul sumelor a ajuns si de data aceasta tot la primariile pedeliste. Celoarlalti le-au ramas firimiturile. Cu toate asigurarile de nepartinire ale premierului, este evident ca, la nivel de tara, repartizarea pe primarii s-a facut strict pe criterii politice. O dovedeste chiar documentul in baza caruia s-au dirijat banii, intrucat devine clar faptul ca tot primarii pedelisti au luat caimacul banilor alocati de la Guvern.
O privire de ansamblu asupra datelor de la nivel national arata in mod clar ca pe primele locuri, cu alocari peste pragul de 25 milioane de lei, sunt judete conduse de partide din arcul guvernamental in frunte cu PDL. Concret, Muresul, condus de un UDMR-ist, are loc de cinste, cu o repartitie de aproape 29 milioane de lei, urmat de Arad (PDL) cu peste 26 milioane lei. Coborand sub pragul de 25 milioane lei, dar nu mai putin de 15 milioane, avem judete preponderent portocalii, dar si PNL-iste, plus cateva PSD-iste. De la pragul sub 15 milioane, singura prezenta PDL este Botosaniul, cu 14,1 milioane, in rest sunt preponderent judete PSD-iste.
La coada clasamentului s-au pozitionat Salajul cu 11 milioane (PSD), Argesul cu 7 milioane (PSD), Gorj cu 6,73 milioane (PSD), Vrancea cu 5,92 milioane (PSD), Ialomita cu 5,6 milioane (PSD) si Braila cu 4,39 milioane de lei (PSD). Ati inceput sa observati un pattern?
Or fi cei de la PDL in toiul pregatirilor pentru alegeri dar trebuie sa inteleaga ca romanii din aceasta nu pot fi pedepsiti doar penrtru ca nu au votat cu portocaliii. Se continua aceeasi politica discriminatorie, aceeasi politica nedreapta dar acest lucru trebuie sa inceteze! Este inadmisibil ca Guvernul sa finanteze cu nerusinare campania electorala a primarilor pedelisti. Folosesc bani publici, banii tuturor romanilor pentru a fura voturi desi, macar in acte, Ungureanu este premierul tuturor romanilor dar se comporta precum maharul fruntas al vreunui clan politic pedelist.
A deschis punga fara rezerve dar strict pentru clientela portocalie. Lucrurile au ajuns atat de departe incat nici macar nu mai incearca sa mascheze aparentele. De altfel, chiar membrul Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, vicepresedintele PDL Cluj, Petru Calian, recunoaste ca banii s-au dat pe criterii politice. Chiar el este cel care afirma cu subiect si predicat ca in randul guvernarii PDL, alocarea de fonduri doaar pentru ai lor e regula de aur. "E o cutuma, o regula nescrisa sa se imparta banii in acest fel. Eu salut aceste alocari si cred ca guvernul ar trebui sa mai aloce bani pentru biserici, scoli si spitale, in special pentru biserici"! Iata care au fost cuvintele lui Calian!
De aceea, sustin, la fel ca si colegii mei, ca este necesara o ancheta parlamentara privind modul in care a fost alocata suma de 648 de milioane de lei catre primariile din tara, in conditiile in care administratiile locale din opozitie n-au primit impreuna nici cati bani s-au dus catre comuna din care este originar ministrul Economiei! Necazuri si proiecte castigate care asteapta sustinere din partea Guvernului sunt si in primariile de alta culoare, nu doar in cele portocalii!