Senatorul GHEORGHE POP i-a adresat o intrebare Ministrului Finantelor Publice, Bogdan Dragoi. Obiectul intrebarii: Distributia banilor din fondul de rezerva.

In cadrul sedintei de saptamana trecuta a Guvernului Romaniei, s-a luat o hotarare de guvern privind alocarea de bani din Fondul de Rezerva al Guvernului la dispozitia primului-ministru catre administratiile locale, hotarare ce vizeaza acele administratii care au in derulare proiecte pe fonduri europene sau au acumulat datorii mari.
Avand in vedere faptul ca Ministerul Finantelor Publice analizeaza cererile de finantare venite din teritoriu, dupa principiile oportunitatii si conformitatii, urmand ca in urma lor M.F.P. sa ia decizii privind acordarea de fonduri guvernamentale, intrucat M.A.I. are competenta in acest sens doar privind promovarea proiectelor de acte normative elaborate de institutiile din teritoriu, cu respectarea procedurilor legale, maadresez dvs. cu aceasta intrebare.
Ce s-a luat in calcul atunci cand s-a decis care unitati administrative din judetul Salaj vor primi bani din fondul de rezerva al Guvernului, in urma Hotararii de Guvern de saptamana trecuta? Va rog, de asemenea, sa argumentati sumele alocate din fondul de rezerva in 2012 si sa motivati refuzul neacordarii de fonduri pentru celelalte primarii aflate in dificultate.