Un bucurestean a fost retinut de politistii doljeni pentru comiterea unor infractiuni economice
Ioan Burila, de 65 de ani, din Capitala, a fost introdus in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj, pe baza de ordonanta de retinere emisa de procurori, fiind cercetat de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si fals in declaratii.
Anchetatorii au stabilit ca Burila, pentru a prelua actiunile unei societati comerciale in calitate de asociat unic, cu ocazia declaratiei pe proprie raspundere data in fata unui notar public, a precizat ca nu are antecedente penale, desi anterior fusese condamnat.
Dupa preluarea partilor sociale ale firmei, el a declarat in mod fictiv sediul social la o adresa din Craiova, in scop de sustragere de la eventualele verificari ale organelor fiscale.
De asemenea, in luna august 2009, in calitate de administrator al unei societati din Craiova, ar fi aprovizionat de la o alta firma din Arad, aflata in insolventa, cantitatea de 146.554 de litri motorina, pe care a comercializat-o fara a evidentia in actele contabile totalul veniturilor realizate.
Potrivit oamenilor legii, bucuresteanul s-a sustras de la plata unor obligatii fiscale catre bugetul de stat in suma de 82.641 de lei.