B365.realitatea.net : Capitala va avea metrou de suprafata pe linia de centura

Proiectul va costa 500 de milioane de euro si va fi finalizat pana in 2016, promit reprezentantii Ministerului Transporturilor.
"Lucram acum la un proiect foarte interesant, pe care o sa-l facem public: punerea in valoare a liniei de centura de cale ferata a orasului prin utilizarea ei pentru transportul de calatori. Bucurestiul este unul dintre putinele orase din Europa care are o calea ferata de centura de aproape 80 km, folosita pana acum numai pentru transportul de marfa", a spus Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex. Potrivit acestuia, exista deja un studiu elaborat, care prevede modernizarea acestei linii pentru transportul de calatori, scrie Capital.
"Va fi un tren suburban al Capitalei, un fel de metrou de suprafata. In total, se vor construi 27 de statii si 15 parcari, unde cei care vin din afara Capitalei sa-si poata lasa masinile. Proiectul implica si extinderea retelei de metrou cu 2,6 km, care se vor construi la capatul liniei Pipera-IMGB, unde aceasta linie iese la suprafata", a explicat Stefan Roseanu, senior partner Club Feroviar.
Acesta a adaugat ca, cel mai probabil, lucrarile se vor finaliza in 2015-2016, atunci cand in Capitala vor fi doua inele pe segmentul feroviar: centura ferovioara a Bucurestiului si inelul interior de metrou. Totodata, Roseanu a spus ca va fi nevoie de achizitia a zece trenuri care sa circule pe aceasta linie, la un interval de 15 minute."Tinand cont ca vorbim de o linie electrificata, vor fi achizitionate rame electrice, asemanatoare ca aspect cu sageata albastra", a adaugat el. Cu alte cuvinte, traficul la suprafata va fi mult fluidizat datorita acestei investitii.