Senatorul Gheorghe Marcu l-a interpelat pe Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Bode. Obiectul interpelarii: Situatia contractelor incheiate de Hidroelectrica.

Contractele incheiate de Hidroelectrica sunt inca valabile si efectele acestora sunt puternic resimtite de economia tarii. Renegocierea acestora, ceruta de Fondul Monetar International, pana la data de 15 februarie a.c., a fost amanata, conform declaratiilor dumneavoastra, pana la sfarsitul lunii martie.
Avand in vedere faptul ca luna trecuta am aflat, tot din surse oficiale, ca aceste contracte preferentiale nu pot fi reziliate si ca precedenta runda de negocieri a esuat, fapt pentru care au fost trimise la Ministerul Justitiei pentru a fi analizate, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
- Care este recomandarea Ministerului Justitiei pentru rezolvarea impasului in renegocierea contractelor Hidroelectrica?
- A stat aceasta recomandare la baza reluarii discutiilor cu firmele beneficiare, despre care ati declarat saptamana trecuta?
- Ce garantii aveti ca data preconizata pentru finalizarea discutiilor va fi respectata si nu vom avea parte de o noua amanare?