Mai multe autospeciale pentru lucrul cu spuma si apa au intrat de vineri in dotarea Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din Oltenia. Ele se alatura altor 15 autospeciale complexe de interventie si doua autospeciale de cercetare achizitionate in cadrul unui proiect european in valoare de 12 milioane de euro. Trei presedinti de Consilii Judetene din Oltenia, Dolj, Gorj si Valcea, au fost vineri prezenti la Craiova, la prezentarea autospecialelor care vor reduce semnificativ timpul de interventie al pompierilor.
Doljului i-au revenit cinci bucati, iar celorlalte judete - cate patru. Investitia a fost posibila datorita unui proiect obtinut de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Sud-Vest Oltenia, formata din cele cinci judete, in valoare totala de aproape 12 milioane de euro.
Proiectul urmareste imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta prin reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat si pentru situatii de urgenta. Potrivit oficialilor prezenti la eveniment, in mediul rural timpul de interventie se va reduce de la 35-40 de minute la 12 minute, iar in orase, de la 20 la opt minute. Cu banii din proiect, Asociatia va achizitiona in total 44 de echipamente specifice, din care 21 de autospeciale cu spuma si apa, doua autospeciale pentru cazuri de accident nuclear sau chimic, deja cumparate, cate una pentru Dolj si Valcea, cinci autospeciale pentru descarcerari grele, 15 autospeciale complexe pentru interventie si un centru mobil de comanda si control.