Machiavelli.ro: PSD cere primului-ministru suspendarea operatiunii de vanzare a pachetului de la Transelectrica

Partidul Social Democrat cere suspendarea operatiunii de vanzare a pachetului de actiuni si inlocuirea conducerii politice de la Transelectrica, astfel incat statul roman sa nu iasa in pierdere in urma acestei tranzactii, si ii solicita totodata premierului "sa raspunda public pentru situatia de la aceasta companie si sa ia masuri pentru evitarea oricarui prejudiciu".
Potrivit vicepresedintelui PSD Constantin Nita, din cauza intereselor politice, "actiunile Transelectrica scad dramatic inainte de vanzarea pe Bursa". "Prim-ministrul Mihai-Razvan Ungureanu a anuntat cu mandrie ca l-a demis pe Horia Hahaianu din functia de director general al Transelectrica. Am aflat insa ca Gheorghe Seculici, membru in Consiliul de Administratie al Transelectrica, impreuna cu Gheorghe Stefan ‘Pinalti‘, primarul din Piatra Neamt, cu influenta puternica la Ministerul Economiei, au negociat cu noul ministru, Lucian Bode, ca Horia Hahaianu sa fie numit inspector-sef si sa preia o parte din atributiile directorului general. Astfel incat totul a ramas in mainile cui trebuie. Practic, Hahaianu si grupul de interese care il sustine va continua sa faca jocurile politice si economice la Transelectrica", sustine Nita, intr-un comunicat remis de Biroul de presa al PSD.

El mai spune ca a aflat ca in Consiliul de Administratie "vor intra membri noi care nu au nicio legatura cu energia, dar au stranse legaturi politice la PDL - Andrei Todea, de profesie medic legist, dar numit de PDL secretar general la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, si Silviu Manastire, de profesie preot, in prezent consilier al ministrului Bode si directorul de cabinet al ministrului, Margin Gabriel-Adrian". "De altfel, majoritatea membrilor CA Transelectrica nu au nicio treaba cu domeniul energiei, ei fiind absolventi de sport, de drept, de arhitectura etc. ceea ce arata calitatea profesionala a oamenilor promovati de PDL. Coincidenta sau nu, toate aceste manevre politice se intampla inaintea vanzarii celor 15% actiuni din Transelectrica. Nu putem sa nu ne intrebam - cine are interes pentru amplificarea unui scandal la Transelectrica astfel incat valoarea actiunilor sa scada semnificativ? Deja actiunile au scazut miercuri cu 4,6%", mai afirma vicepresedintele PSD.

(Sursa: AGERPRES)