Senatorul Gheorghe Marcu, Presedintele Departamentului pentru mediul de afaceri, piata de capital si IMM, a transmis un comunicat de presa: "Statul, din creditor devine actionar al CFR"

Departamentul pentru mediul de afaceri, piata de capital si IMM, din cadrul PSD, isi exprima nemultumirea cu privire la decizia luata de Guvernul Ungureanu de a converti datoriile CFR SA in actiuni. Nu intelegem, in primul rand, cum s-a ajuns la datoriile uriase ale acestei societati care detine monopolul transportului pe calea ferata si, mai ales, de ce nu s-au instituit pana acum criterii de performanta pentru managementul CFR. Avand in vedere ca legea prevede sanctiuni pentru modul cum este administrata o societate comerciala, de ce statul, in calitate de actionar, nu s-a indreptat impotriva tuturor directorilor CFR S.A., cei care au adus societatea in situatia dezastruoasa de astazi?
Suntem revoltati de tratamentul preferential pe care Guvernul Ungureanu il aplica, astfel, numai companiilor de stat. Ne intrebam ce s-ar intampla daca toate societatile si-ar converti datoriile in actiuni de stat.
Guvernul Ungureanu a decis sa se transforme din creditor in actionar, o pozitie cu mult mai multe costuri pentru societatea romaneasca, in ansamblu. Inainte de aceasta ultima solutie, ar fi fost preferabil instituirea unui control general si aplicarea sanctiunilor legale. Prin stingerea datoriilor se ascund, de fapt, toate neregulile care au transformat CFR intr-o gaura neagra a economiei romanesti, care a inghitit milioane de euro de-a lungul anilor. Acest demers mascheaza furtul si incompetenta manageriala, avand complicitatea factorului politic aflat la putere.