Automobile Bavaria Group, cel mai mare dealer BMW din Europa Centrala si de Est, a devenit importator al motocicletelor Husqvarna, parte a grupului BMW.
Departamentul moto al Automobile Bavaria Group va functiona astfel ca unic importator oficial si reprezentant al legendarului producator de origine suedeza pe piata locala si va comercializa gama completa de motociclete off-road, de la 50 de pana la 511 centimetri cubi, si motociclete de strada, de la 50 pana la 900 de centimetri cubi.
"Am ales sa devenim importatori ai motocicletelor Husqvarna pentru a ne completa gama de motociclete BMW pe care o avem deja in portofoliu," a declarat Emanuel Stefan, director de vanzari al departamanentului moto al Automobile Bavaria Group. "Vom distribui motocicletele Husqvarna atat prin reteaua proprie de dealeri, una dintre cele mai mari retele BMW din Europa Centrala si de Est, cat si prin partenerii specializati," a completat Stefan.
Compania va comercializa, de asemenea, piese de schimb originale Husqvarna, accesorii pentru motociclete, costume si echipamente moto de protectie. Va fi disponibila intreaga colectie Lifestyle (Racing, Street si Vintage).
Departamentul moto al Automobile Bavaria Group s-a mutat recent din Soseaua Pipera - Tunari nr. 1E in sediul din Baneasa, situat pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti nr. 53A. Din acest punct se deruleaza acum vanzarile de motociclete noi si rulate, piese, accesorii, echipamente si operatiunile de service.
Automobile Bavaria Group este cea mai mare retea de dealeri BMW din Romania si detine alte cinci centre in Germania. Pe plan local, grupul comercializeaza autoturisme BMW, MINI, noi si rulate, motociclete BMW, Husqvarna, noi si rulate, detine singurul service Rolls-Royce pe o raza de 1.000 de kilometri si este importatorul camioanelor MAN si a autobuzelor Neoplan.
Husqvarna, legendarul producator de origine suedeza de motociclete cu o istorie de 109 ani, produce motociclete de clasa motocross, enduro si supermoto. Divizia moto a grupului suedez Husqvarna a fost cumparata in anul 1987 de producătorul italian de motociclete Cagiva. In anul 2007, BMW a preluat Husqvarna Motorcycles. Compania functioneaza in continuare in uzina din localitatea Varese, Italia.
BMW Group este unul dintre cei mai mari producatori de autoturisme si motociclete la nivel mondial, opereaza 25 de unitati de productie si asamblare in 14 tari si este reprezentat printr-o reteaua de dealeri cu acoperire in 140 de state ale lumii. La finalul anului 2011, BMW Group a obtinut cele mai bune rezultate de vanzari din istoria grupului, cu o crestere de peste 14% la aproape 1,67 milioane de autoturisme si motociclete comercializate la nivel international.