Senatorul Gheorghe Marcu, Presedintele Departamentului pentru mediul de afaceri, piata de capital si IMM, a transmis un comunicat de presa intitulat: Ipocrizia deciziilor guvernamentale privind piata energetica

Departamentul pentru mediul de afaceri, piata de capital si IMM critica aspru deciziile luate de guvernul Ungureanu - continuatorul guvernului Boc - privind strategiile de privatizare de pe piata energetica. Prima masura luata de ministrul Economiei, Lucian Bode, de a trimite contractele bilaterale de vanzare a energiei, incheiate de Hidroelectrica, catre Ministerul Justitiei, pentru a analiza posibilitatea anularii acestora, este numai o mimare ipocrita a incercarii de anulare a contractelor.
Desi parte in contract, fiind direct raspunzator de activitatea Hidoelectrica, Ministerul Economiei se declara depasit de situatie atunci cand spune ca a incercat renegocierea contractelor, dar companiile nu au vrut. Mai mult decat atat, ne intrebam de ce Ministerul nu se indreapta catre cei care au semnat aceste contracte? Cum este posibil ca o societate cu capital de stat sa intocmeasca aceste contracte secrete? Ce a facut Directia Juridica a ministerului si ce fel de experti are, daca solutia cea mai buna a fost trimiterea contractelor catre Justitie?
Instrainarea pachetelor de actiuni la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica si OMV Petrom cuprinse in programul de guvernare Ungureanu nu inseamna capitalizarea acestora. Decizia corecta a unui guvern loial tarii era aceea de majorare de capital social al acestor societati pentru capitalizare, simultan cu introducerea criteriilor si obiectivelor de performanta privind managementul acestora. Din pacate, masurile duplicitare luate de catre factorii decidenti ne trimit in zona domniilor fanariote, translatate in mileniul trei.