Mai multe autovehicule Ford B-Max care vor fi prezentate la Salonul Auto de la Geneva au fost fabricate in uzina de la Craiova. "Masina trebuie sa fie impecabila", spun surse din companie. In standul Ford vor fi expuse patru sau sase masini, care vor pleca in curand din Banie catre Elvetia.
Ford a dat publicitatii prima imagine cu modelul de serie Ford B-Max care va fi produs la Craiova din a doua jumatate a acestui an. Dupa lansarea conceptului in 2011, Ford B-Max, in versiunea de serie, va fi lansat anul acesta, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Geneva, in perioada 6-18 martie 2012. Masinile care vor fi expuse la Geneva au fost deja fabricate in uzina din Banie, potrivit unor surse din fabrica, urmand ca patru sau sase vehicule Ford B-Max sa plece in Elvetia, unde vor fi expuse. Ford a comunicat ieri-dimineata ca lansarea noului model Ford B-Max la Geneva va fi facuta de catre Alan Mulally, presedinte si director executiv al Ford. Astfel, la Geneva va aparea varianta de serie a B-Max pe care va scrie "made in Craiova". "Sunt finalizate vehiculele care vor fi expuse la Salonul Auto. Masina trebuie sa fie impecabila", spun sursele noastre. Catre sfarsitul lunii, noile vehicule care au iesit pe banda de productie din Banie vor pleca spre Elvetia. Acestea sunt dotate cu motor EcoBoost de 1 litru (pe benzina), fabricat in Germania. De asemenea, Ford B-max va fi disponibil si cu motor diesel, Duratorq TDCi.

Cum va fi noul B-Max

Noul Ford B-Max este un automobil compact, construit pe platforma de Fiesta, si se va fabrica doar la Craiova. Noutatea absoluta este ca masina nu va avea stalpul din mijloc separat, acesta fiind integrat in usa. "Lansarea in productie a modelului B-Max a impus o noua abordare a construirii usilor, rezultand un acces deosebit de bun pentru soferi, pasageri si bagaje, cu stalpii centrali integrati chiar in usi. Alaturi de dispunerea flexibila a scaunelor si spatiul de depozitare cel mai incapator din clasa sa, B-Max va beneficia si de o executie superioara si materiale de inalta calitate care sunt intalnite rareori la o masina din clasa compacta, la un pret convenabil", spun responsabilii Ford, fara a dezvalui la ce pret se va vinde autoturismul.
Dupa ce modelul intra in productie de masa la Craiova, primele loturi de autoturisme B-Max vor ajunge mai intai pe pietele vestice, urmand ca romanii sa vada masina abia catre finalul anului.