Cotidianul informeaza : A inceput sa produca si gandirea lui Gabriel Liiceanu: Traian Basescu trebuia sa isi pastreze gloantele pentru situatii speciale

Dupa ce protestatarii anti-Basescu au fost cotonogiti zdravan de bastoanele si bocancii jandarmilor, Gabriel Liiceanu, un asa-zis pilon de sustinere al regimului, a dat fuga la postul public de televiziune pentru a interpreta kantian si marxist evenimentele din ultimele zile.
Invitat la principala emisiune informativa, anti-opozitie si anti-demonstranti a TVR ( ca de restul populatiei ce sa mai vorbim!) Gabriel Liiceanu a sustinut o veritabila deratizare anti-basista si a vorbit excesiv despre faptul ca masurile de austeritate (de parca era economistul-sef de la BNR) impuse de guvernul Boc au reusit sa salveze Romania din punct de vedere economic. Drept pentru care eroii Basescu si Boc au reusit sa nu duca Romania in situatia grava prin care trec Grecia, Ungaria sau Portugalia. Incercand sa lase impresia ca il "critica" fara mila pe idolul sau de la Cotroceni, filozoful Liiceanu a afirmat ca vina principala in conflictul Basescu-Arafat " a fost al celui care a intervenit, al presedintelui. Un presedinte de stat nu sta de vorba cu un subsecretar dintr-un minister la o televiziune oarecare, el trebuie sa isi pastreze gloantele pentru situatii speciale, pentru momente cheie, pentru mai tarziu. Pentru acum, de pilda." Intorcandu-se la propaganda pedelista, proprietarul de editura a subliniat ca lucrul cel mai grav din societatea actuala ramane lipsa de alternativa a populatiei, in opinia sa, clasa politica romaneasca, in intregul sau, nereusind sa castige un statut onorabil in ochii electoratului. Liiceanu si-a incheiat pledoaria pro-Basescu la TVR, insistand pe una din cele mai vehiculate idei ale propagandei pedeliste, conform careia ca masurile de austeritate luate de guvernarea Basescu-Boc au salvat Romania si ca alternativa Iohannis-Geoana din 2009 nu era viabila. "Ganditi-va ce s-ar fi intamplat daca alegerile de acum trei ani s-ar fi soldat cu un alt rezultat. Romania ar fi fost condusa de un Guvern Sorin Ovidiu Vintu and so on... Si ar fi fost mult mai rau!".