Lucrarile de supralargire a soselei Pipera au fost finalizate, cu cateva saptamani dupa termenul anuntat de Primarul General Oprescu. Totusi, o asemenea veste este de natura sa ii bucure pe cei care traverseaza acea portiune de drum, in conditiile in care soferilor li s-a promis o economie de timp de zeci de minute, prin eliminarea traficului.
Chiar daca lucrarea in sine este gata, circulatia nu va fi deschisa inca. Este nevoie de mai multe teste de rezistenta inainte ca pasajul sa fie pus in folosinta, exact la fel cum s-a intamplat in cazul Pasajului Basarab. Estimarea oficialilor este ca drumul va putea fi folosit din 15 ianuarie, dar acest termen ar putea fi decalat o perioada scurta, la fel cum s-a intamplat si cu termenul initial de finalizare a proiectului. Astfel, Sorin Oprescu anunta ca acesta va fi gata pana la sfarsitul lui 2011.

Pasajul Pipera a costat 31 milioane euro

Lucrarile la Pasajul Pipera au constat in supralargirea soselei Pipera si supratraversarea bulevardului Barbu Vacarescu si a Caii Floreasca. Valoarea totala a proiectului este de 120 de milioane de lei, la care s-au adaugat si cheltuieli de aproximativ 11 milioane de lei legate de exproprierile facute pentru realizarea lucrarilor de constructie. In total, s-a cheltuit echivalentul a 31 milioane euro.
Proiectul va asigura accesul dinspre viitoarea autostrada A3 catre Capitala, impreuna cu bulevardele paralele Fabrica de Glucoza si Dimitrie Pompeiu.