Infiintarea parcului industrial de la Calafat are un pret: realizarea unui teren de sport pentru elevii Grupului Scolar "Stefan Milcu"
Dan Bora, directorul Grupului Scolar "Stefan Milcu" din Calafat, vine sa faca lumina in scandalul parcului industrial pe care administratia locala vrea sa-l infiinteze in localitate. Asa dupa cum relatam in Gazeta de Sud din 5 ianuarie ("Vin furnizorii Ford la Calafat?"), administratia a intrat in conflict cu institutia de invatamant din cauza unei parcele de aproximativ 11 hectare aflate in administrarea scolii, pe care primaria vrea s-o transforme in parc industrial. Primaria il acuza pe directorul Dan Bora ca se opune acestui proiect. Directorul Grupului Școlar "Stefan Milcu" a declarat ca nu se opune deloc proiectului. Scoala are insa o doleanta: realizarea unui teren de sport pentru elevi. "CL a solicitat acum doi ani o suprafata de cinci hectare de teren din incinta scolii pentru construirea unui supermarket. Consiliul de Administratie al scolii a fost de acord. In conditiile in care cedarea terenului afecta baza sportiva a scolii, am cerut promisiunea primariei ca va construi in schimb o baza sportiva pentru elevi. Nu s-a construit nici supermarketul, nici baza sportiva. Asteptam punerea in practica a acestei promisiuni", a spus Bora.
Cele cinci hectare pe care scoala a fost deja de acord sa le cedeze primariei fac parte dintr-o suprafata de 10,56 hectare vizata pentru parcul industrial. Primaria Calafat sustine ca a primit deja 12 cereri de concesionare de terenuri in viitorul parc industrial, cu suprafete cuprinse intre 1.000 si 2.000 mp. Printre cei interesati s-ar numara si colaboratorii unor furnizori Ford din Italia si Germania.