Adevarul informeaza : BILANT Ce au facut guvernantii in anul 2011:53 km de autostrada, trei stadioane si un pasaj

Inaugurarea a 53 de kilometri de autostrada, construirea a trei stadioane si terminarea pasajului Basarab. Acestea sunt principalele realizari ale guvernantilor in anul 2011.
Potrivit datelor de pana acum, Romania a finalizat in acest an doar trei portiuni din autostrada Cernavoda-Constanta, Murfatlar-Valu lui Traian, Valu lui Traian-Agigea si Arad-Timisoara si sunt in total 53 de kilometri.
• Autostrada Arad-Timisoara, care a costat 1,43 miliarde lei si are o lungime de 32 de kilometri, a fost inaugurata sambata 17 decembrie 2011. Desi circulatia a fost deschisa pe acest tronson, lucrarile nu sunt finalizate. Anul viitor, pana in luna martie vor mai fi executate lucrari care insa nu afecteaza circulatia, cum ar fi montarea unor parapeti, amenajarea unor parcari si a unor zone pentru statiile de combustibil. Asadar, in Romania au fost dati in folosinta, in acest an, 53 de kilometri de autostrada, care se vor adauga celor 312 km de autostrada existenti.
• Inaugurarea stadionului 'Arena Nationala' s-a facut pe 6 septembrie 2011, cu mare "tam-tam", cu ocazia meciului Romania-Franta. Din pacate, terenul nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor, desprinzandu-se bucati mari de gazon. Arena Nationala ar fi trebuit sa fie inaugurata pe 10 august, cu un meci amical intre reprezentativa Romaniei si cea a Argentinei, insa partida a fost anulata.
• Pasajul Basarab a fost deschis pe 18 iunie 2011 si a fost luat cu asalt de mii de bucuresteni. Podul are o lungime totala de 1,4 km, de la Bd. Titulescu, la Grozavesti si poate suporta un trafic zilnic de 100.000 de masini. Lucrarile de constructie a pasajului au fost demarate in mai 2007, iar valoarea finala a contractului incheiat de Primaria Bucuresti pentru acest pasaj ajunge la 200 de milioane de euro.
• Lucrarile la stadionul Cluj Arena au inceput in luna august a anului 2009 si a fost inaugurat pe 1 octombrie 2011. Stadionul are o capacitate de 30.335 de locuri si respecta standardele FIFA si UEFA.