0-100.hotnews.ro informeaza: Dacia Lodgy, asa se numeste masina de familie care va fi lansata in martie 2012

Dacia Lodgy este numele pe care il va purta al saptelea model din gama Dacia si care va fi dezvaluit in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva din martie 2012. Numele modelului si designul sau general au fost dezvaluite de Renault luni seara (14 noiembrie) cu ocazia prezentarii Dacia Lodgy Glace- o versiune de competitie a masinii care va concura in Trofeul Andros in premiera pe 3-4 decembrie. Acelasi mod de a dezvalui un nou model a fost ales de Renault si cand a prezentat Duster, aratand mai intai publicului varianta de curse.
"Lodgy este sora mica, dar rebela a masinii de familie pe care Dacia o va prezenta la Geneva 2012″, a anuntat Renault. Numele evoca notiunea unui interior generos ca spatiu si o lume a familiei, potrivit constructorului.
Cativa jurnalisti romani se afla in zilele de 14 si 15 noiembrie la Paris, unde Dacia-Renault prezinta masina.
Versiunea de curse, Dacia Lodgy Glace, va concura in premiera pe 3 si 4 decembrie in Trofeul Andros, in cursa de la Val Thorens. O masina va fi condusa de Alain Prost, iar o alta va fi impartita de fiul sau, Nicolas Prost, si pilotul Evens Stievenart. Pentru prima data in Trofeul Andros la linia de start va fi aliniat un MPV (Multi Purpose Vehicle, masina de familie).
Varianta de curse are 4,001 metri lungime, 1,9 metri latime si un ampatament de 2,5 metri. Aceste cifre sunt pur orientative si nu identice cu cele pe care le va avea modelul de serie care va fi lansat anul viitor.
Lodgy Ice cantareste 950 kg, are un rezervor de 25 de litri si o putere de 355 Cai Putere (CP) dezvoltata de un motor de 3 litri preparat de Renault Sport Technologies.