Agerpres informeaza: Senatorul Marcu (PSD): Privatizarea societatilor energetice, una dintre marile erori ale Guvernului Boc

Presedintele organizatiei judetene Botosani a Partidului Social Democrat (PSD), senatorul Gheorghe Marcu, a criticat, vineri, intentia actualei puteri de privatizare a sectorului energetic din Romania. Marcu este de parere ca o astfel de decizie ar reprezenta "una din marile erori ale Guvernului Boc si implicit ale presedintelui Romaniei".
"In opinia mea, instrainand piata energetica si sistemul bancar, devenim dependenti de capitalul strain. Piata energetica inseamna hrana intr-o economie. De energie electrica, de gaze, fiecare cetatean are nevoie. O natiune nu este definita numai de un tinut, de o limba, de traditie si de cetateni. Forta unei natiuni consta si in puterea economica", a afirmat Marcu.
Liderul local al PSD a criticat si invitatia facuta de presedintele Traian Basescu investitorilor germani de a participa la privatizarile din Romania din sectorul energetic.