Senatorul Gheorghe Marcu a sustinut o declaratie politica intitulata "Nedreptatea si revolta celui fara vina"
Suntem in cel de-al treilea an de guvernare Boc, cu PDL-ul la timona. Aproape obsesiv, ca intr-o cadenta de mitraliera, seful Executivului repeta mecanic, ca romanii vor trai mai bine. Din pacate, constatam cu amaraciune si revolta, grave erori de guvernare a Romaniei cu implicatii criminale asupra cetatenilor acestei tari.
Actualul guvern considera ca modernizarea statului si reforma in economie constau numai in reducerea masiva a cheltuielilor prin taieri de salarii si pensii si dinamitari ale asistentei sociale. Amatorismul, incompetenta, hotia, clientelismul sunt atribute prezente si comune actualei guvernari.
Din cauza prostiei și neloialitatii fata de Romania, factorii decidenti ai acestei tari, au instrainat sistemul bancar si piata energetica in favoarea companiilor straine. Astfel, am ajuns in situatia de a pierde parghii de actiune ale statului in economie (ex : politica de creditare). Logic si normal se naste intrebarea fireasca: prioritatile Romaniei si destinele cetatenilor ei mai sunt hotarate de reprezentantii institutiilor statului roman? Sau asemeni Stambulului feudal acestea sunt stabilite de Bruxelles sau Washington. Exemplu cel mai elocvent il avem acum, cand proiectul de buget pentru anul 2012 nu este stabilit de catre Guvernul Romaniei. Printr-un ciclu dramatic al istoriei, am redevenit "iobagii Evului Mediu", translatati in mileniul III. Indobitocind populatia, prin inchiderea institutiilor de educatie si cultura am facut-o dependenta de himera divinitatii.
Este inacceptabil ca intr-o localitate sa construiesti doua locase de cult si in acelasi timp sa inchizi o scoala si un dispensar medical. Situatia este aberanta pentru un stat care se vrea european si modern.
Prin politici duplicitare, s-a inoculat in mentalul colectiv ideea aberanta ca tot ce este romanesc "este perimat", s-a stimulat consumul de produse de import in detrimentul celor proprii, iar acum avem o economie nefunctionala, fara orizont si fara perspective.
Cum sunt stimulate sfera productiei si cea a serviciilor? In niciun fel. De ce a ajuns Romania sa importe alimente si sa fie expusa foametei, cu un pamant care poate hrani inca patru Romanii?
Neavand competenta necesara, dar mulandu-se bine in haina proverbului romanesc care spune ca "prostul nu e prost destul daca nu e si fudul" actualul guvern a impovarat fiecare cetatean cu o datorie de peste 1000 euro numai in ultimii 2 ani. Copilul care se naste astazi poarta deja povara platii acestei datorii. Este drept? Este corect? Este uman?
Nici acum nu stim precis unde s-au folosit sau cum s-au folosit banii imprumutati. Practic a fost si este un Caritas castigat de rechini cu gulere albe in dauna plebei romane. Este o iluzie ca vom reveni din criza prin masurile luate de creditori internationali folosindu-se de actualul guvern. Care mai este rolul si responsabilitatea Bancii Nationale a Romaniei, in aceasta ecuatie? Atat timp cat am instrainat capitalul romanesc, practic am devenit o colonie a experimentelor si o vaca de muls a capitalului strain.
In opinia mea, politica monetara si cea de creditare este tot atat de importanta ca cea fiscala. Ma revolta faptul ca unii din reprezentantii institutiilor statului roman, fiind platiti din bani publici nu sunt loiali cauzelor cetatenilor pe care ii reprezinta. Aici avem o mare problema. Vorba romanului: "fereasca Dumnezeu de ticalosia omului destept".
Cine plateste acest tribut al prostiei, al escrocheriei, al tradarii de neam si tara? Este o intrebare la care raspunsul este extrem de dureros: cel onest, corect si cinstit, cel nevinovat. Tocmai de aceea am intitulat declaratia mea politica "nedreptatea si revolta celui fara vina".