MondoNews informeaza: Cronica Carcotasilor va continua, dar nu se stie in ce formula
Aseara am avut parte de o editie speciala destul de mohorata a emisiunii Cronica Carcotasilor, menita totusi a aduce argumente pro si contra continuarii fara Serban Huidu.
Telespectatorii nu au reusit sa traga o concluzie de final pentru ca nu s-a spus nimic despre cum va continua Cronica Carcotasilor si in ce formula. Surse citate de Jurnalul anuntau miercuri ca Huidu va fi inlocuit de Dezbracatu, pe numele real Codrut Keghes. Numai ca nu s-a facut niciun anunt in acest sens. La final era de asteptat sa apara Serban Huidu, macar cu un mesaj de bun-ramas. Acest lucru nu s-a intamplat si probabil ca cei de la Prima TV au gandit bine aceasta strategie de imagine.
Mihai Gainusa a fost pe post de moderator, insa pe tot parcursul editiei s-a simtit o tensiune puternica atat la Gainusa, cat si la cei invitati: Elisabeta Lipa, Leonard Doroftei, Liana Stanciu, Mihai Georgescu, Cristina Topescu, doctorul Cristian Andrei, jurnalistul Petrisor Obae sau parintele Vasile.
Au fost prezentate o serie de materiale video in care atat persoane publice, cat si oameni obisnuiti si-au spus parerea despre emisiunea Cronica Carcotasilor si despre ce a insemnat acest show in cei 11 ani de existenta si de ce ar trebui sa continue sau nu.
Numai ca pe tot parcursul emisiunii au fost prezentate cu preponderenta argumente pro. Toti cei intervievati au explicat in cuvinte mai mult sau mai putin evlavioase de ce iubesc Cronicuta, de ce nu se simt deranjati de "misto-ul" facut de Serban si Mishu si, la final, de ce emisiunea trebuie sa continue.
Cristina Topescu a fost singura care a ridicat problema acestei prezentari pro-cronicuta, la care Gainusa a comentat scurt: "Cristina mi-a spus ca nu e bine ca sunt numai materiale pozitive. Sa stii ca nu ne-am dus doar la prieteni". Hrubaru a continuat explicatia: "N-am sunat numai prietenii. La cei care nu au vrut, nu am insistat".
Desi a fost o emisiune inregistrata, Gainusa cu greu a reusit sa-si stapaneasca emotiile. Slabit si tras la fata, Mihai Gainusa nu s-a simtit tocmai in apele lui moderand un talk-show. A spus-o in deschiderea emisiunii, cu vocea tremuranda: "Este o editie foarte grea, pentru ca nu este un show. (...) Imi este foarte greu sa moderez aceasta discutie pentru ca nu e rolul meu sa stau in picioare cu un microfon si sa vorbesc".
Gainusa a explicat apoi ce a insemnat Cronica Carcotasilor de-a lungul timpului. "Am invatat foarte multe intr-un deceniu. Am lucrat cu dictionarul explicativ pe masa. Uneori poate si noi am sarit calul. Nu poate, ci sigur. Le multumesc tuturor celor care au venit astazi in platou, nu pentru a o credibiliza, ci pentru a da un sfat. Suntem intr-un moment in care avem nevoie de sprijin. E mult mai usor sa critici, decat sa fii corect", a spus Gainusa.
La final, mesajul a fost acelasi: "Mi-a fost greu sa realizez aceasta emisiune, era mereu cineva aici. Nu stiu cum va fi de-acum incolo, pentru mine va fi o provocare. Probabil si pentru telespectatori! Va multumesc pentru ca m-ati urmarit. Ne vedem saptamana viitoare!".
Huidu a lansat Cronica Carcotasului in 1995
In 1995, Serban s-a angajat la Radio 21, unde a lansat emisiunea "Cronica Carcotasului", un pamflet la adresa politicienilor vremii. Patru ani mai tarziu, Huidu a intrat si in televiziune in calitate de prezentator, iar in 2000 "Cronica Carcotasului" a debutat pe micile ecrane, la Prima TV.
In acelasi timp, Serban si Mihai au inceput colaborarea la radio, iar dupa un an de "tatonari", Gainusa a intrat in echipa Cronicii si emisiunea si-a schimbat numele in "Cronica Carcotasilor".