B365.realitatea.net informeaza: Pasajul subteran de la Piata Sudului a primit aviz de la Uniunea Europeana. VEZI PROIECTUL
Pasajul subteran de la Piata Sudului are primul aviz favorabil din partea Uniunii Europene. Studiul de fezabilitate al investitiei a fost avizat de autoritatile europene, urmand ca municipalitatea sa trimita si proiectul tehnic. Valoarea totala a proiectului este de 128.563.163 lei (37, 9 milioane euro) cu tot cu TVA.
Primaria Capitalei vrea sa construiasca pasajul rutier subteran de la Piata Sudului cu fonduri UE nerambursabile prin Programul Operational Regional 2007-2013. Astfel, municipalitatea va suporta din bugetul local doar cheltuielile neeligibile si valoarea TVA. Primul aviz favorabil a fost dat deja de autoritatile europene.
"Studiul de fezabilitate a fost avizat deja. Urmeaza acum sa trimitem si proiectul tehnic, conform procedurii. Avem la dispozitie sase luni pentru a prezenta proiectul", a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Directiei Transporturi si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Capitalei.
Pasajul subteran se va realiza pe directia Calea Vacaresti - Str. Nitu Vasile si va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Vacaresti, 111 metri, iar rampa spre Nitu Vasile 85 de metri. Lungimea in subteran va fi de 85 de metri, iar inaltimea de 5 metri. Rampa spre Nitu Vasile va fi o rampa unica avand cate doua benzi de circulatie pe sens. Rampa spre Calea Vacaresti va fi formata din doua rampe independente, cate una pe fiecare sens de circulatie, fiecare rampa, avand cate doua benzi.
Pe directia strada Nitu Vasile-Calea Vacaresti de o parte si de alta a pasajului rutier vor fi realizate si pasaje pietonale. In plus, va fi construit si un pasaj subteran pietonal care va face legatura intre statia de metrou Piata Sudului si peroanele statiei de tramvai de pe Șos. Oltenitei.
Pe langa pasajele pietonale subterane, proiectul mai cuprinde si lucrari de deviere a canalizarii. De asemenea, vor fi asigurate patru benzi pe sens in giratoriul Calea Vacaresti - Soseaua Oltenitei -Nitu
Valoarea totala a proiectului este de 128.563.163 lei (30, 2 milioane euro) cu tot cu TVA. "Deocamdata nu stim exact care va fi costul lucrarii ce va fi suportat prin finantarea nerambursabila, pentru ca nu stim exact care cheltuieli vor fi declarate eligibile. In proiectul pasajului mai sunt incluse niste pasaje pietonale subterane care nu stim sigur daca vor fi eligibile pentru finantarea europeana", a mai precizat Ion Dedu.
Odata incepute, lucrarile de constructie a pasajului ar trebui sa dureze doi ani.