Senatorul Viorel Arcas a sustinut o declaratie politica intitulata: Managerii privati, noii "baieti destepti ai Romaniei"

Uneori abuzam de intelepciunile din popor, dar alteori tare potrivite mai sunt. Tara arde si baba se piaptana este zicala care merge manusa cu situatia din acest moment. In spitale, bolnavii de cancer nu mai beneficiaza de tratamente pentru ca nu sunt bani. In scoli, clasele I - VIII vor ajunge sa fie tinute de un singur educator pentru ca nu sunt profesori. In tribunale, procesele se judeca zeci de ani pentru ca nu sunt judecatori. Creste numarul copiilor abandonati pe strada, prin pubele de gunoi, in scara blocurilor, pentru ca mamele nu au bani sa-i hraneasca. Creste abandonul scolar pentru ca parintii nu au bani sa-si trimita copiii sa invete. Creste numarul sinuciderilor pentru ca nu sunt locuri de munca, firmele inchid portile una dupa alta, nu mai exista nicio luminita la capatul tunelului...pentru ca tunelul a devenit...infinit. Guvernul Boc nu face nimic pentru toti acestia, mai taie salarii, mai reduce indemnizatii, in schimb face totul pentru camarila politica.
Cum... s-au ocupat toate posturile de ambasadori in tarile calde? Cum... nu mai sunt locuri in institutii bine platite si deloc controlate? Cum...abonatii la licitatiile publice nu mai au posturi libere? Cum...s-au terminat toate sinecurile? Nu-i nimic, pentru oamenii nostri se gasesc intotdeauna solutii. Asa ii linisteste Basescu, secondat de Boc, pe cei care nu au mai avut loc la masa...statului...
Si asa s-au inventat noile posturi de manageri privati. Pentru servicii trecute, prezente sau viitoare, pentru prietenii mai vechi sau mai noi, noii "baieti destepti" ai Romaniei vor castiga milioane de euro pe an, mai mult decat marii corporatisti ai lumii, seful Exxon Mobil sau seful IBM, Google, Coca-Cola...Si, culmea, acesti bani le vor intra in buzunar nu din afaceri private...ci din afaceri publice.
Se terminasera problemele din Romania, se eradicase saracia, platiseram toate imprumuturile externe si nu mai aveam ce face cu banii? Domnii Basescu si Boc asa gandesc. Pe final de mandate sa mai dea un tun statului.
Puterea portocalie vorbeste de un viitor al eficientei si al performantei in companiile de stat. Cum? Cheltuind zeci de milioane de euro pe studii de fezabilitate, firme de head-hunting, interviuri cu zeci de candidati...pentru ca, pana la urma, sa se aleaga...cine trebuie. Adica sa fie numiti, pe aceste fotolii de milioane de euro pe an, apropiatii Puterii, cei fata de care mai sunt datorii de platit... sau cei care... mai au datorii de achitat. Si cum se vor acoperi aceste datorii ale si catre Putere? Din bugetele companiilor de stat, care, sa asigure salariile milionarilor de la putere, vor taia din celelalte salarii...ale angajatilor.
Romani de la Hidroelectrica, Oltchim, Electrica, Romarm, Romgaz, Transgaz, vi se pregateste ceva! Concedierea! Ca sa se poata plati salariile de milioane de euro "baietilor destepti din firmele de stat".