Ring informeaza : Corneliu Vadim Tudor: Gigi Becali - un handicapat, EBa se face de ras (Autor :
Vlad Manolache)
Intr-un interviu acordat ziarului "ring", europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, presedintele Partidului Romania Mare, dezvaluie adevarata imagine facuta de politicienii romani la Bruxelles, legaturile sale cu Securitatea si "blestemul juratului pe Biblie" al presedintelui Romaniei.

Va ganditi, pentru viitor, sa mai candidati la functia de sef al statului?
Nu mai vreau. Eu sunt membru al Parlamentului European pe forte proprii. Astia de la USL, cei doi, Victor si Crin, sunt modesti. Nu se pot lupta cu un bandit atat de mare ca Basescu. Singurul care i-ar fi facut fata sunt eu, dar in alte conditii decat cele care au fost pana acum: sub control international si cu obligativitatea votului.

De ce v-ati asociat imaginea cu Gigi Becali?
El e handicapat in ultimul hal. I-am zis si in fata si sunt singurul de care ii e frica. Nu zice nimic. Dar eu tin la el, are o inima de aur. Si asa l-am scos din puscarie, ca si acum era detinutul de serviciu, o luna era in puscarie, o luna era liber. A crescut intr-un mediu impropriu si ce educatie a avut el... dar a facut si multe lucruri bune, multe donatii. De ce l-am ajutat eu pe el? Nu-mi place nedreptatea. Lui Gigi i se facuse o mare nedreptate atunci, cu valiza cu bani. Pai, si batut, si cu banii luati nu mergea. Mi-a venit pe loc ideea cu soricelul devenit sobolan si asa s-a intamplat ca m-am asociat.

V-a facut vreodata de ras in Parlamentul European?
Eu am trait o scena cu el anul trecut in Parlamentul de la Bruxelles: ma indreptam catre aula sedintei in care urma sa vorbeasca vicepresedintele Americii, Joe Biden. Si eram cu unul dintre colegii mei, fost deputat, si aud de undeva de la cafeneaua Parlamentului European: zdreanto, hahalero, vagabondule care esti. Ma uit, ii zic consilierului ca parca e Gigi. Intram, majordomii Parlamentului European il anuntau pe Joe Biden, care urma sa tina un discurs important fata de raportul noii administratii americane cu Europa unita, si hop si Gigi. Apare Gigi in sala si il intreb: "Tu tipai acum?" "Da, domnul Vadim". "Dar unde erai si la cine tipai?" "Pai, eram in cafenea si m-a sunat Mironica si m-a intrebat in ce limba veti pronunta dvs Bruxelles?" "Si i-am raspuns ca in limba lu’ ma-ta, zdreanto, hahalero, bulangiule care esti tu". Asta e Gigi. Cum sa nu te distreze un om ca el?

Ce parere au cei din PE despre Traian Basescu?
Nu il baga nimeni in seama. E un om primitiv asta, cine il baga in seama?

Dar despre Elena Basescu, fiica presedintelui?
Eba in Parlamentul European este proasta proastelor. Se face de ras acolo. Ea nu stie sa vorbeasca, nu stie acordurile gramaticale. Nu mi-e rusine ca sunt coleg cu ea cat mi-e rusine de degradarea acestei tari. Ne comportam de parca am fi poporul lui Ramaru’, nu al lui Eminescu. Au inceput sa se vanda pentru o punga de mancare.

"Blestemul" juratului stramb pe Biblie l-ar putea afecta pe presedintele Romaniei.
E credincios domnul Basescu?
Cand juri fals, stramb pe Biblie... Stii care e incubatia bataii lui Dumnezeu la sacrilegii fata de Biserica, fata de Biblie si fata de Mantuitor? Cam doi ani. Ceausescu a daramat Biserica Sf. Vineri in ’87. Dupa doi ani a murit cum a murit. Basescu a jurat in 2009 fals pe Biblie. Este o chestiune foarte grava. El poate crede ca nu exista. Noi nu suntem singuri pe planeta asta si spune asta un om care stie mai multa carte decat tot Sfantul Sinod. Si am si eu semnele mele, visele mele, parintii. Tu nu-ti visezi rudele care au murit? Eu nu sunt habotnic si nici nu pretind ca le stiu pe toate, dar ceva dincolo de noi exista si el va fi pedepsit de aceste spirite care ne guverneaza.

Mai e putin si se implinesc doi ani...
Hai sa vedem. As gresi daca as dori moartea cuiva, dar eu constat ca un om a jurat stramb pe Biblie si nu-i corect. Pentru cartea asta au murit milioane de oameni si nelegiuitul asta a jurat stramb cu smecheriile ca nu l-a lovit cu pumnul, pardon, cu palma. Atat de imatur e, n-a invatat nimic de la viata? El nu stie ca astea se pedepsesc? Va fi pedepsit cum e mai rau, dar vor plati si altii de pe langa el, fiicele, nevasta. Dar deocamdata a platit maica-sa care nu a avut nici o vina, saraca. Asta a omorat oameni. Au disparut oameni.

La alegerile de la Neamt s-a furat ca la balamuc
Ce parere aveti despre ce s-a intamplat la Neamt?
S-a furat ca la balamuc. Am toata schema si de aia Basescu e foarte fericit si le-a dat ordin sa aplice suveica Pinalti la toate alegerile din ciclul 2012. Stii ce simplu s-a furat? Ei, batalioane de asalt - ca nu le pot zice altfel celor ale PDL-ului - s-au dus cu doua saptamani inainte in case, blocuri, la administratii, la parohii, prin carciumi, le-au dat cadourile, le-au dat bani si hrana si n-au mai stat la hazard: ma voteaza, nu ma voteaza. Le-au luat ei buletinele si cartile de identitate. Pai, n-ai vazut cate cazuri au aparut cu oameni care au zis ca apar ca votant si zic ca n-au iesit din casa. Mii de cazuri au fost, mai mult decat duble fata de Maramures.

Cu aceasta strategie poate castiga PDL alegerile locale din 2012?
Ei au verificat-o prima data cu Basescu si cu Geoana. Prin urmare, prin absurd, sa zicem ca electorii mei l-ar fi votat pe Pazvante Chioru’, dar in 2009 cine l-a mai votat? Tot americanii. Au umblat in urne cu STS cu tot, exact cat trebuia. Deci, daca nu se schimba ceva, vor fura exact cat trebuie. Vor juca la mai mare... ai tu asul de trefla, ei vor veni cu chinta royala. Pana si organele statului sunt pe mana lor, serviciile secrete, politia, prefecturile si atunci, cum te lupti cu acesta?

Cu SRI-ul pe urme...
Aveti atata curaj sa vorbiti despre orice. Ati simtit vreodata ca sunteti amenintat?
Sunt amenintat tot timpul. Era ziua surorii mele, nu puteam sa nu o serbez, si am fost si noi undeva cu cativa prieteni de familie, cu copiii lor. Matematic, cand ma asez la masa, dupa exact 30 de minute apare si coada de la SRI. Eu rezist prin faptul ca eu cred in Dumnezeu. Ce e scris de Dumnezeu se va intampla. Daca Dumnezeu e cu mine, cine poate fi impotriva?

Cum rezistati fizic?
Fizic e greu sa ma doboare cineva. Am fost aruncator de sulita, am fost rugbist. Merg singur peste tot, fara bodyguarzi. Sunt ca o baterie care se reincarca.

Luati pastile?
Nu. Sunt un barbat care s-a culcat cu patru femei pe zi. Am fost o forta a naturii toata viata mea. Am fost aruncator de sulita, am fost aruncator de disc, rugbist. Si acum fac exercitii fizice, nu e o problema, asta e fibra mea. Tata oltean, bunicul - primarul sarb al Brasovului, deci am si sange sarbesc. Deci am o combinatie infernala de sange. E greu sa rapui un om ca mine si nu ma las.

Daca nu scriam de Ceausescu, ma bagau la puscarie
Ati colaborat cu Securitatea?
Niciodata. Dar daca nu scriam de Ceausescu, ma bagau la puscarie. Ce i-am facut eu lui Rabinu cand s-a luat de Eminescu si l-a facut fascist era caz clar de inchisoare. Intr-o sambata de aprilie in ’84... eu eram pe terasa la Pescarus cu Eugen Barbu si cu Adrian Beldeanu. Si am fost chemat urgent la Comitetul Central... la judecata. Atunci Emil Bob a inceput sa urle, dar nu pentru mine, ci pentru coana Leana, care era in direct prin telefon. Si eu i-am spus atunci ca la mine nu a urlat nimeni niciodata si am dat sa plec. Si a urlat la mine: "Stai!", ca era ordin sa ma prelucreze. Dar cand mi-a cerut sa dau dezmintire, i-am spus ca nu o voi face pana cand boul de Rabin nu va face acelasi gest. De aici a plecat razboiul... Eu am fost pana la urma considerat un patriot, dar marii patrioti care au iesit si s-au batut cu pumnul in piept... unul nu a ridicat un deget pentru salvarea vreunei biserici sau vreunui monument. Unde e marea lor disidenta?

Care era numele dumneavoastra de urmarit?
Nu am fost nici macar agent de influenta. Eu eram din familie de militari, iar militarii cu Securitatea erau ca si cainele cu pisica. Eu nu am angajament si nici nota. Lor le era frica de stiloul meu de fotbal. Le era frica de noi si de condeiul nostru. Numele meu de urmarit era Ticu, a lui Eugen Barbu era Maestrul.

De ce nu se mai vorbeste nimic despre regionalizarea Romaniei?
Cat sunt eu in viata nu se va face regionalizarea lui Basescu. I-am amenintat ca punem mana pe arme. Pai chiorul, in dementa lui, a promis ungurilor ca le da culoar din Harghita, Covasna, Mures pana la granita cu Ungaria. Pai atat le trebuia, pe coridor, facut cu bani europeni, in doua ore erau in Ungaria si faceau unirea. Noi iesim in strada in cazul in care se face reorganizarea teritoriala. Noi plecam cu 2.000 de oameni din Piata Palatului si pana la Cotroceni ne strangem 20.000. Problema este ca a murit miscarea sindicala pentru ca ii santajeaza pe astia cu dosare. Toti sunt corupti!

Nu ma mai intorc in vechiul sediu
"M-a sunat Sorin Oprescu sa imi arate doua sedii din care mi-a placut unul. Si mi-a promis ca il va reface, pentru ca acum e o ruina. Oricum nu ma mai intorc in vechiul sediu. O sa ii bata Dumnezeu si pe Basescu, si pe Udrea, si pe Igas pentru ce mi-au facut atunci. M-au scos cu acte false din biroul meu de europarlamentar. Oricum, partidul este acolo unde sunt eu".

Ce parere aveti despre tinerii din ziua de astazi?
De unde au acestia bani sa cumpere bolizii astia? Aveti voi asa ceva? N-aveti. Familiile corupte livreaza societatii copii gata corupti. Ei sunt gata corupti. Ei traiesc din coruptia parintilor lor si va fi rau pentru toata societatea. Oricunde ii pui, ei vor fura pentru ca au vazut ca asta e scurtatura. Au brevetat sistemul. Va veni o vreme cand roata istoriei se va intoarce, cand oameni ca mine vor veni la putere, vor fi rugati sa ia puterea si vor umple puscariile cu ei. Nu cu tinerii, ca ei n-au nicio vina, ci cu cei care au brevetat sistemele de frauda.