DeCeNews informeaza: Cauciucurile de iarna, mai scumpe din septembrie. Incepand din noiembrie, echiparea autoturismelor cu anvelope de iarna sau all season este obligatorie
Distribuitorii marcilor Michelin si Goodyear vor majora incepand cu 1 septembrie preturile la toate tipurile de anvelope, in medie cu 7-10%. Motivul consta in cresterea costurilor la materia prima. Oficialii Michelin Romania sustin insa ca "pe moment, nu s-a luat in discutie majorarea preturilor". Producatorul de anvelope, care detine trei fabrici in Romania-doua la Zalau si una la Floresti, comercializeaza exclusiv prin distribuitori.
In ceea ce priveste preturile produselor Goodyear , oficialii Goodyear Tire & Rubber Co au declarat, odata cu prezentarea datelor financiare pentru al doilea trimestru al acestui an, ca anticipeaza o crestere a costurilor la materiile prime pentru perioada care a mai ramas din 2011 cu peste 30 de procente, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Acestia au mai explicat ca preturile la anvelope nu pot fi influentate decat de cresterea preturilor la materiile prime, compania dezvoltand programe specifice de reducere a costurilor care sa compenseze cresterea costurilor la materiile prime, scrie money.ro.
Modificarea preturilor la anvelope vine in contextul in care Guvernul a decis anul trecut ca, de la 1 noiembrie anul curent, toti posesorii de autoturisme sunt obligati sa-si echipeze vehiculele cu cauciucuri de iarna sau all season.In caz contrar, amenzile ajung pana la 1.340 de lei.