InfoBrasov informeaza: Catedrala Mantuirii Neamului - fratele mai mare al Parlamentului
O noua catedrala este construita in centrul Bucurestiului, costurile ridicandu-se la 600 de milioane de euro. Guvernul roman sustine financiar proiectul, in timp ce numeroase scoli si spitale sunt inchise in intreaga tara din lipsa de fonduri, se arata intr-un reportaj realizat televiziunea germana Deutsche Welle.
Lucrarile de constructie la Catedrala Mantuirii Neamului avanseaza rapid. Edificiul va avea 125 de metri inaltime si va eclipsa Casa Poporului, construita de Nicolae Ceausescu. Dictatorul a distrus numeroase biserici in anii a80, insa guvernul actual doreste sa pastreze relatii apropiate cu Biserica Ortodoxa.
Banii pentru constructia viitorului lacas de cult "nu par sa fie o problema. Biserica si Guvernul vor plati impreuna costurile de 600 de milioane de euro pentru ridicarea edificiului. Statul a donat deja terenul pentru constructie, evaluat la circa 200 de milioane de euro, in ciuda protestelor", spun jurnalistii de la Deutsche Welle.
"Biserica Ortodoxa Romana, cel mai mare grup religios din aceasta tara, se bucura de tot mai multa popularitate. Cresterea saraciei, pusa pe seama politicienilor, i-a indreptat pe multi spre biserica", explica televiziunea germana.
Totodata, jurnalistii de la Deutsche Welle mentioneaza ca "in ultimii 20 de ani, peste 4.000 de biserici au fost construite in Romania, multe cu sustinere guvernamentala. Statistic, acest lucru inseamna ca la fiecare doua zile o noua biserica este terminata. Intre timp, trei scoli sunt inchise in fiecare zi si din ce in ce mai multe spitale, iar acest lucru nemultumeste multi oameni".

Constructia Catedralei Mantuirii Neamului ar urma sa fie finalizata in trei ani. "Si probabil va fi... asta pentru ca sume importante de bani sunt inca alocate Patriarhiei Romane, in ciuda crizei financiare din tara. Se pare ca Palatul Parlamentului va avea un frate mai mare", incheie Deutsche Welle.