B365.realitatea.net informeaza: Ne vom plimba pe sub Arcul de Triumf cu lifturi si scari rulante

In cativa ani, bucurestenii se vor putea plimba pe sub Arcul de Triumf. Primaria Capitalei vrea sa construiasca sub monumentul istoric un pasaj pietonal. Traversarea intersectiei de la Arcul de Triumf se va face numai prin pasaj.
Noua lucrare va consta de fapt din cinci pasaje pietonale de acces si un pasaj central in forma inelara. Accesul in pasaj va fi asigurat cu ajutorul a cinci lifturi si sase scari rulante.
"La Arcul de Triumf se realizeaza un sistem de pasaje pietonale care vor evita traversarea la nivel a bulevardelor principale Kiseleff, Prezan si Averescu. Se va traversa prin subteran, cu posibilitatea traversarii prin subteran si in zona pastilei de la Arcul de Triumf. Sunt niste pasaje pietonale care vor reduce timpii de asteptare la semafor si va creste capacitatea intersectiei respective", a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Directiei Transporturi si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Capitalei.
Pasajul central va avea o suprafata pietonala de 3.500 metri patrati, la care se adauga o zona comerciala pe o suprafata de 5.700 metri patrati.
Construirea pasajului face parte dintr-un proiect mai mare care include si lucrari de consolidare si restaurare a monumentului istoric Arcul de Triumf. Conform indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul General al Municipiului Bucuresti valoarea investitiei ar putea ajunge pana la 82 milioane lei cu TVA. In bugetul pe 2011 sunt prevazuti insa doar 10.000 lei. Durata lucrarilor este estimata la 12 luni.
Proiectul va fi realizat cu fonduri europene in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, domeniul major de interventie. Proiectul a fost depus din decembrie 2009 la Agentia de Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI) in vederea obtinerii finantarii nerambursabile.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara in urma cu doua saptamani ca in curand va semna un contract de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pentru consolidarea, restaurarea si conservarea Arcului de Triumf din Bucuresti. Valoarea totala a proiectului este de 30 milioane lei, din care fonduri europene nerambursabile de 22 milioane lei.