Roxana Iordache publica pe blog articolul: EVENIMENTUL ZILEI. DINU PATRICIU. IMPACARE.
Intr-un interviu, in exclusivitate pentru "Evenimentul zilei", Dinu Patriciu sustine ca pragmatismul sau il face sa treaca peste orice, daca nu-si incalca, in acest fel, codul si etica personala".
Asa isi incepe oficiosul miniatural grandiosul interviu umed cu oligarhul oligarhilor, bestia neagra de pana nu demult a regimului Basescu, a "deasupra puterilor statatorului" personal.
De fapt, Basescu are de ce sa-i fie recunoscator, libertarianul l-a ajutat in frauda realegerii. Dinu Patriciu este un fel de alt Teodor Baconsky pentru reales. Daca tacea si facea, adica difuza cu doar doua zile inainte de alegeri filmul in care numai un nevazator nu vede lovirea copilului , Basescu era acum dead meat. Posta a detinutilor de drept comun, pentru violul comis in tinerete. Impostorul de la Cotroceni singur a recunoscut ca era terminat, daca nu avea ocazia sa joace sceneta cu smiorcaiala. Lui Dinu Patriciu chiar ar trebui sa-i fie rusine.
Realitatea e ca Basescu l-a umilit, dupa care l-a domesticit. Cine-ar fi crezut? Patriciu, cu botul pe labe?!
Oda in metru ceausist pe care oficiosul i-o aduce rusinatului Dinu Patriciu anunta reabilitarea oligarhului, dupa precedentul altui odios, Verestoy Attila, care dupa ce a cotizat, a fost reevaluat. Pe model popota Oprea.
Cum se face ca s-a putut intampla treaba-asta? Cea mai credibila sursa a mea din stabilimentul portocaliu imi confirma ceea ce aflasem din alte aproape doua (ca una din ele nu mi-ar fi fost de ajuns ca sa si cred). Deci, @Mata imi toarce ca magnatului ii e dor de petrol. Iar Basescu a mirosit, via Borfeta, ploiesteanca si ea, ca si famiglia-i.
De unde, conform codului si eticii personale, Patriciu face varza USL, dupa ce a fost principalul militant deschis pentru o alianta PNL-PSD. Cu alte cuvinte, e consecvent cu vorba lui: numai boul e consecvent.
De exemplu:
"Ce ar trebui sa se intample ca sa va impacati cu seful statului?
Eu nu m-am certat niciodata cu Traian Basescu. Dar am convingerea ca am fost persecutat de Traian Basescu pentru ca aceasta idee fixa, pe care a avut-o mai ales in primii lui ani de guvernare, cand se lupta ca si partidul comunist chinez cu tigri de hartie (rade), l-a facut sa creada ca poate chiar popula tepele din Piata Victoriei cu oameni nevinovati. Ceea ce n-a tinut. Dar atunci m-am simtit umilit de faptul ca sunt amestecat cu tot felul de pungasi. Treaba care in mentalitatea publica s-a pastrat.
Vi se pare ca butada "Rusine, Dinu Patriciu" v-a afectat sau v-a ajutat?
Atunci m-a afectat, pentru ca stiam ca spun adevarul.
Apoi?
Apoi m-am linistit. Asa cum m-am linistit si dupa ce am dormit o noapte in puscarie.
Ati dormit?
Da, eram foarte obosit.
Singur in camera?
Mai era un hacker. Mi-a dat o sticla de lapte si mi-a explicat de ce trebuie tinuta sticla de plastic in gaura WC-ului. Ca sa nu iasa sobolanii.
L-ati mai vazut dupa aceea?
Nu, niciodata.
Revenind la Basescu, ce ar trebui sa se intample ca sa conlucrati cu el?
Nu stiu. Eu am un pragmatism al meu, care ma face sa trec peste orice. Daca scopul pentru care o fac corespunde atat propriului cod etic, cat si unui scop general. De aceea niciodata n-am considerat adversitatile dusmanii. Dar nimic nu ma indreptateste sa cred ca, deocamdata, presedintele Basescu, care-si face dusmani cat cuprinde, cu o viteza incredibila, gandeste la fel".