Realitatea TV informeaza: Gigi Becali are probleme in afaceri. Cele mai importante investitii au intrat in faliment
Uzina de armament de la Dragasani, Avicola Iasi si Societatea de Constructii ARCOM, trei dintre cele mai importante investitii ale lui Gigi Becali, sunt inchise sau sunt puse sub sechestru de catre Fisc din cauza datoriilor.
Mai mult, pentru o suma neachitata de Becali de 2,3 milioane de euro, ANAF a scos la licitatie si un teren din Pipera al europarlamentarului.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca scoate din nou la vanzare terenul lui Gigi Becali din Pipera, la un pret mai mic cu 25% dupa ce, la prima incercare, nu a existat nici un cumparator, relateaza libertatea.ro. Fiscul pune la mezat terenul detinut de finantatorul echipei Steaua Bucuresti pentru a-si recupera prejudiciul creat de Becali ca urmare a vanzarii unor imobile in perioada 2005-2009, fara sa achite TVA la stat. Necazurile financiare s-au tinut lant de europarlamentarul Gigi Becali care, in ultimi ani, a fost nevoit sa inchida mare parte din activitatea de la Avicola Iasi, unde detinea, din 2004, majoritatea actiunilor, dupa ce nu si-a mai platit angajatii cu lunile, iar mai multe firme cer insolventa societatii.
O alta afacere a latifundiarului din Pipera, Uzina Mecanica de la Dragasani, cumparata in 2007, e pusa sub sechestru de ANAF pentru neplata unor datorii. Fabrica producea, printre altele, armament pentru trupele Ministerului Apararii. Nici Societatea Antrepriza Romana de Constructii - Montaj Bucuresti (ARCOM SA), companie al carei actionar e Becali in proportie de 71%, nu este intr-o situatie financiara mai buna. Cinci firme au solicitat, recent, declararea falimentului acestei societati pentru recuperarea unor datorii, in valoare de cateva zeci de mii de euro.