Ion Iliescu publica pe blog articolul ' Lansare de carte '.
Ieri am participat la lansarea volumului "Managementul fondurilor structurale - de la idee la proiect" - autori Dragos Mecu si Alina Barbulescu , doi tineri specialisti care si-au pus experienta in slujba tuturor intreprinzatorilor care doresc acces la fondurile europene .
Este, cred, o lucrare utila in primul rand pentru cei ce se angajeaza in infiintarea si conducerea unei firme - lucrarea oferind informatii si indrumari practice atat in ceea ce priveste legislatia cat si aspectele concrete ale proceselor necesare de parcurs, recomandari si sfaturi utile privind utilizarea creditelor. Sunt mentionate elemente de legislatie fiscala si recomandari privind surse de finantare la care poate apela un intreprinzator.
In fine , lucrarea se refera la indicatorii financiari ai unei afaceri, caile de asigurare a rentabilitatii, metode de calculare a costurilor, bilantul, contul de profit si pierderi, calculul lichiditatilor - care constituie coloana vertebrala a unei afaceri. O atentie deosebita acorda autorii, intocmirii de proiecte precum si a dosarelor pentru accesarea de fonduri. Se ofera un exemplu de proiectpentru promovarea unor investitii in domeniul producerii de energie electrica din resurse regenerabile. Un capitol special este consacrat aspectelor practice privind analiza potentialului unui proiect si cai de implementare, managementul proiectului si metodologia de implementare. Lucrarea poate fi utila celor care pornesc o afacere si doresc sa acceseze, spre exemplu, programe finantate de Uniunea Europeana care presupun o buna cunoastere a reglementarilor existente si o temeinica pregatire si sustinere a proiectelor concrete care pot fi finantate in cadrul acestor programe.