"In conditiile accidentului de munca de acum doua zile cand un zid a cazut peste 6 muncitori, eu cred ca nici chiar Oprescu nu ar trebui sa se joace astfel cu vietile oamenilor. Exista adrese din partea Prefecturii Capitalei sau din partea Inspectoratului de Stat in Constructii prin care i se cere primarului sa respecte legislatia in domeniul urbanistic si sper sa se conformeze", avertizeaza ministrul.
Elena Udrea puncteaza ca atunci cand Inspectoratul de Stat in Constructii i-a transmis primarului general ca nu poate da drumul traficului pe Podul Basarab "nu a facut-o pentru ca dorea PDL Bucuresti sa-i blocheze lui inaugurarea". "Ci pentru ca nu s-a facut procesul de receptie finala a lucrarii. Orice roman nu poate sa-si utilizeze constructia pana nu face procesul de receptie finala a lucrarii. Oprescu se crede insa mai presus de lege", critica ministrul.
"Cel mai probabil, nu exista vreo problema la Pasajul Basarab si nu trebuie sa se creeze panica in randul bucurestenilor. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie respectata legea, ca ea nu se aplica si Municipalitatii. Din astfel de abuzuri, din astfel de fortari ale bunului-simt pot aparea tragedii. Macaraua prabusita pe Mihai Bravu este un semnal de alarma pe care Municipalitatea il primeste pentru a tine cont de lege", conchide Udrea in postarea de pe blog.