Dcnews.ro informeaza : Fordul de la Craiova revolutioneaza industria auto

Noul Ford B-Max, masina care va fi fabricata la uzina de la Craiova este in proportie de 99% la fel cu conceptul aratat la ultima editie a Salonului Auto de la Geneva, spun francezii de la caradisiac.com.
Particularitatea masinii este o inovatie a celor de la Ford: lipsa montantului central intre portiera fata si cea spate, usile din spate fiind culisante. Stephane Cesareo, directorul de comunicare al diviziei Ford din Franta, spune ca aceasta inovatie nu exista pe niciun model cu care concureaza pe segmentul minivan-urilor.
Ingvar Sviggum, vice-presedinte Marketing Vanzari si Service al Ford Europa, declara inca de anul trecut ca noul model ce se va construi la Craiova va fi o masina fantastica ce va revolutiona industria auto.
Ford B-Max va concura cu Citroen C4 Picasso si Opel Meriva.
Ford va demara la Craiova productia de masa a noului model B-MAX, in prima parte a anului 2012, iar in viitor va fi produs in Romania si un al doilea model apartinand clasei B.
Fabrica de la Craiova va deveni o unitate specializata in productia de vehicule apartinand clasei B, potrivit Ford. In prima parte a anului 2012 la Craiova va fi demarat procesul de productie si pentru motorul de 1,0 l EcoBoost, cu un consum redus de combustibil.
Ford muta productia Ford Transit Connect din Romania in Spania. La Craiova va fi produs B-Max si un alt model de clasa B
In ceea ce priveste noul vehicul de clasa B care va fi produs la Craiova in viitor, acesta va inlocui productia noului Ford Transit Connect, planificata initial pentru fabrica din Romania. Productia lui Transit Connect va fi mutata in Spania, la Uzina din Valencia. Oficalii Ford nu au comunicat data exacta a acestei mutari. Ford face la Craiova cel mai mic motor al americanilor
Cel mai mic motor Ford, cu o capacitate cilindrica de 1.000 cmc, din familia EcoBoost va fi produs la Craiova. Noul motor pe benzina in trei clindri va dezvolta o putere de 90-100 cai putere, echivalent cu puterea dezvoltata de cel cu o capacitate de 1,6 litri aspirat