Omul de afaceri Elan Schwarzenberg a confirmat ieri ca este noul actionar majoritar al trustului de presa Realitatea, dupa ce a cumparat, de la copiii lui Sorin Ovidiu Vantu, 90% din actiuni, contra unei sume "confidentiale", dar care i-a permis fostului proprietar "sa-si recupereze investitia".
"Sunt om de afaceri. Aceasta este, poate, cea mai importanta afacere pe care am facut-o vreodata", a declarat Schwarzenberg, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate in Capitala.
Omul de afaceri a mai spus ca are acces la fonduri de pana la 100 de milioane de euro pentru investitii in trust si ca va respecta contractul de management incheiat de Realitatea cu Sebastian Ghita, asteptand acelasi lucru de la cel care "a investit si manageriaza Realitatea in acest moment".
Schwarzenberg a mai precizat ca, inainte de a cumpara actiunile, a declansat procedura de due-dilligence, ce are ca scop analizarea, verificarea si evaluarea atenta a business-ului pe care urma sa il preia.
Noul proprietar al trustului Realitatea a mai subliniat ca isi doreste plata la zi a taxelor catre stat, a salariilor si a sumelor datorate furnizorilor. Din punct de vedere editorial, Schwarzenberg
si-ar dori ca Realitatea TV, cel mai important instrument din trust, sa devina un fel de "CNN local", si nicidecum o parghie pentru a face afaceri cu statul sau un mijloc de "a rastigni oameni".
In acelasi context, Schwarzenberg a recunoscut ca nu se pricepe la mass-media si ca, la fel ca in celelalte afaceri ale sale, nu se va implica in micromanagement.
Intrebat despre motivele ce l-ar fi determinat pe Sorin Ovidiu Vantu sa-i vanda Realitatea, noul proprietar a spus: "Cred ca a considerat ca a venit momentul sa inceapa sa se bucure de viata".
Elan Schwarzenberg a mai spus ca il cunoaste pe Vantu de zece ani, insa aceasta a fost prima afacere pe care a incheiat-o cu el. "Saptamana trecuta, miercuri seara, ne-am inteles si ne-am strans mana, iar vineri am semnat contractul", a derulat omul de afaceri cronologia cumpararii pachetului majoritar la Realitatea.