MEDIAFAX informeaza: Vintu: Ghita mi-a spus ca vrea un loc la masa de joc, a cerut sustinere pentru Ponta la presedintia Romaniei.
Pentru a-i demonstra lui Basescu relatia de dusmanie cu Vantu, Ghita a trebuit sa-i faca pe plac lui Basescu si i-a dat afara pe Oana Stancu si pe Adrian Ursu, care avusesera o campanie agresiva impotriva Elenei Udrea.
Sorin Ovidiu Vantu a declarat an fata instantei Judecatoriei Sectorului 5 ca Sebastian Ghita i-ar fi spus ca nu este interesat de activitatea editoriala, ci ca vrea sa finanteze Realitatea, fiind interesat de "un loc la masa de joc" si a cerut sustinere pentru Victor Ponta la presedintie.
Vantu a declarat ca a aflat acest punct de vedere al lui Sebastian Ghita antr-o discutie la care au participat si Sorin Enache, Sorin Feciu si Dragos Nedelcu.
"L-am antrebat pe dl Ghita ce vrea, mi-a spus ca vrea un loc la masa de joc, ca nu-l intereseaza din punct de vedere editorial, ca vrea sa finanteze Realitatea TV pentru a pune capat problemelor financiare ale acesteia, dorind an schimb un contract de management pe cinci ani si sustinerea pentru presedintie a lui V. Ponta. Aceasta sustinere urma sa o realizeze el prin intermediul postului. I-am spus ca nu am nimic ampotriva, dar ca din punct de vedere editorial nimeni nu poate controla an antregime o institutie media. El mi-a spus ca macar ancearca sa-i vanda aceasta iluzie lui V. Ponta", a spus Vantu an declaratia data la instanta si obtinuta de MEDIAFAX.
El a adaugat ca an urma aceste discutii a fost ancheiat un contract de management an octombrie 2010 si care prevede relatiile dintre manager si societate si dintre acesta si membrii Consiliului de Administratie.
An perioada octombrie - decembrie relatiile au decurs normal Ghita a finantat postul, iar salariile au fost platite la timp. Din ianuarie ansa situatia s-a schimbat iar Ghita i-ar fi propus lui Vantu sa ansceneze o relatie de dusmanie antre ei pentru a obtine contracte, a spus Vantu la Judecatoria Sectorului 5.
De asemenea, Vantu l-a acuzat pe Sebastian Ghita ca an februarie a falsificat semnatura directorului general al postului, Sorin Enache, anaintand catre Coresi - proprietarul spatiului an care asi desfasoara activitatea Realitatea - o serie de acte false privind renuntarea la acel spatiu. Vantu a spus ca atunci cand i-a cerut explicatii lui Ghita, acesta a negat falsul, spunand ca sunt masuri economice obligatorii si ca Asesoft este un debitor mai solvabil.
Pe de alta parte, Ghita i-ar fi spus lui Vantu ca a reusit sa ajunga la Traian Basescu prin intermediul lui Valeriu Turcan pentru deblocarea unor contracte, dar ca acesta din urma si-a exprimat neancrederea fata de relatia de dusmanie dintre Ghita si Vantu.
Sorin Ovidiu Vantu a adaugat ca, pentru a demonstra lui Basescu relatia de dusmanie dintre ei, Ghita i-ar fi spus ca a trebuit sa-i faca pe plac acestuia si sa-i dea afara pe Oana Stancu si pe Adrian Ursu, care avusesera o campanie agresiva ampotriva Elenei Udrea.