Gandul.ro informeaza: Senatorii au respins cererea de reexaminare asupra legii privind TVA-ul de 5% la alimentele de baza.
Cererea de reexaminare formulata de presedintele de Traian Basescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de baza a fost respinsa, miercuri, de Senat, care a mentinut, astfel, textul legislativ initial.
Cererea de reexaminare a fost respinsa si de Comisia de buget a Senatului, raportul acesteia recomandand mentinerea in vigoare a legii.
Propunerea initiata de PSD si PNL a fost adoptata de Camera Deputatilor pe 19 octombrie 2010, cand deputatii PDL au invocat o eroare de comunicare la votul lor favorabil.
Principala prevedere a legii era ca pentru alimentele de baza taxa pentru valoare adaugata scade la 5%.
Cererea de reexaminare a presedintelui, in care se solicita renuntarea la aceasta prevedere, a fost respinsa de Senat prin acceptarea raportului negativ al comisiei, cu 53 de voturi "pentru", 46 de voturi "impotriva" si o abtinere.
Grupurile PSD si PNL au anuntat ca nu sustin reexaminarea, fiind in favoarea legii privind introducerea TVA de 5% la alimentele de baza.