Nemultumit de raspunsul pe care l-a primit la o interpelare precedenta, senatorul PSD de Arges Serban Valeca i-a adresat premierului Emil Boc inca o interpelare in care ii atrage atentia asupra situatiei in care se afla Arpechim Pitesti:
"In data de 13.12.2010 v-am adresat o interpelare prin care va solicitam printre altele masurile concrete pe care le veti lua in privinta redemararii activitatii la Arpechim Pitesti. Din pacate, desi nu ati binevoit a raspunde direct ci prin intermediul MECMA (Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri), raspunsul nu face nici o referire la situatia solicitata de mine. Acest lucru ma face sa revin cu elemente concrete pentru a fi mai bine inteles in solicitarea de a prezenta decizia Guvernului privitoare la functionarea Arpechim: atat a instalatiilor de rafinare cat si a celor de piroliza.
1. Piroliza, pentru functionare, foloseste in principal produse de la rafinarie cum ar fi: 1000 to/zi nafta, 100 to/zi propan, 300 to/zi butan,s.a.. Totodata rafinaria utilizeaza produse retur din piroliza cum ar fi: fractie hidrogenata 150to/zi, benzina hidrogenata 200to/zi, ulei de piroliza cca 50/to/zi,s.a.. Deci functionarea in tandem, conform proiectului a celor doua instalatii asigura eficientizarea fluxului de fabricatie;
2. Faptul ca Arpechim apartine grupului OMV, nu impiedica cu nimic statul roman sa-si protejeze interesele in egala masura cum proprietarul si le protejeaza pe ale sale. Ca urmare va rog sa analizati si concluziile Comisiei de ancheta a Senatului Romaniei din 2008, in special cele referitoare la: respectarea programului de investitii, de dezvoltare si de modernizare a productiei de catre Petrom OMV, la posibilitatea ca Guvernul sa activeze clauza speciala privitoare la situatiile de criza precum si analiza solicitata de comisie privitoare la situatia derularii licitatiilor pentru contractele companiei-in special cele prin care se dezafecteaza instalatiile."
In inchieierea interpelarii sale, senatorul colegiului Mioveni-Stefanesti i-a solicitat Prim-Ministrului sa prezinte masurile pe care le va lua pentru a preintampina inchiderea Arpechim Pitesti:
"In baza celor de mai sus va rog sa prezentati masurile pe care le veti lua pentru a preintimpina oprirea definitiva a Arpechim Pitesti, demolarea ultimei rafinarii de pe aceasta platforma industriala pentru reluarea productiei si pastrarea locurilor de munca."