Zelmer South Europe SRL, cu sediul central la Bucuresti, va constitui principalul centru de distributie pentru produsele marca Zelmer. Infiintarea filialei Zelmer South Europe face parte din strategia pe termen lung a Zelmer SA de continuare a intaririi pozitiei companiei si de dezvoltare a vanzarilor produselor Zelmer pe pietele externe. Scopul principal al noii companii este de a creste in mod semnificativ dinamica vanzarilor Zelmer in Europa de Sud, On primul r‚nd pe pietele din Rom‚nia, Bulgaria, regiunea Adriatica, Turcia , Grecia, Albania.
General Manager Victor Dumitru:" Deschiderea Zelmer South Europe ca centru de distributie zonal pentru sudul Europei se va concretiza in primul rand in dezvoltarea pietelor adiacente Romaniei, prin consolidarea celor existente si lansari in pietele noi.
Obiectivul central al Zelmer South Europe †este pozitionarea brandului Zelmer intre primii 5 producatori din domeniul Small Domestic Appliances ( SDA) pe zona de care suntem responsabili, ceea ce reprezinta o aliniere la pozitionarea brandului in Europa centrala si de est unde Zelmer este cotat locul 3 in piata de electrocasnice mici.
Planurile pentru anul 2011 se refera la dezvoltarea de noi categorii de produse ca si in anii precedenti, iar pentru piata din Romania un exemplu este introducerea noii game de aparatura incorporabila. In Bulgaria Zelmer s-a remarcat in anul precedent ca lider de piata pe categoria aspiratoare cu spalare, iar pentru 2011 compania isi propune consolidarea acestei pozitii precum si continuarea cresterii celorlalte categorii.
"In concluzie pot afirma ca suntem optimisti in ceea ce priveste rezultatele pentru anul in curs, avand in vedere prognoza pietei in domeniu si bazandu-ne pe portofoliul de produse Zelmer, deja cunoscute si apreciate de peste 5 ani pe pietele din zona", afirma General Manager Zelmer South Europe, Victor Dumitru.
Domeniul principal de activitate al firmei consta in importul si exportul de produse Zelmer, precum si activitati de marketing, logistica si service.
Incepand cu anul 2005 Zelmer SA si-a extins activitatea si pe pietele de export cu o deschidere majora in Rusia, Ucraina, Cehia, Slovacia, Romania, Bulgaria, Turcia, Serbia. Produsele marca Zelmer sunt prezente de asemenea pe pietele din Franta, UK, Germania, Spania, tarile baltice, Elevetia, Canada, SUA, Vietnam, Dubai. In Polonia Zelmer s-a remarcat ca lider de piata ca valoare a market share pe categoria de aspiratoare si aparate electrocasnice pentru bucatarie. In perioada 2007-2010 a crescut investitia in constructia Zelmer ca brand de incredere, prin campanii TV si de presa.
Cu un turnover de 504 mil. PLN (Zloti polonezi) pentru 2009, Zelmer SA confirma o crestere de peste 15% pentru anul 2010 si de 20% pentru 2011.
Zelmer activeaza pe piata electrocasnicelor din Romania inca din anul 2007 si s-a remarcat ca unul din jucatorii principali in domeniul aspiratoarelor cu spalare, precum si in cel al electrocasnicelor mici: toacatoare de carne, mixere. Produsele avand marca Zelmer se remarca prin calitate, functionalitate, usurinta in utilizare, design atractiv si modern.
Avem grija ca sloganul firmei "Zelmer - de incredere" sa fie permanent sustinut prin calitatea si fiabilitatea produselor oferite consumatorilor.