Adevarul informeaza ca se organizeaza o "Coalitie in energie pentru a ajuta Sidex". Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati va primi anul viitor electricitate ieftina produsa de Hidroelectrica si de mai multe termocentrale, la acelasi pret cu cel platit de faimosii "baieti destepti" din energie, adica mult sub media pietei.
Fostul Sidex devine al doilea colos industrial din Romania, dupa Alro Slatina, care primeste ajutor de la sectorul energetic pentru relansarea productiei. Dezvaluirea a fost facuta in exclusivitate pentru "Adevarul" de ministrul Economiei, Ion Ariton.
In sectorul energetic nu prea s-a simtit Craciunul, pentru ca in aceste zile se pregateste o tranzactie extrem de importanta. "Adevarul" a relatat in editia de vineri despre faptul ca ArcelorMittal Galati a depus o oferta pe bursa de energie OPCOM pentru a cumpara o cantitate uriasa de electricitate, 1.752.000 de MWh, la un pret de 130 de lei pe MWh, sub media pietei (170 de lei). La acest pret, doar Hidroelectrica - cel mai ieftin producator - poate livra energie, scrie Adevarul.