Recent, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a avut loc lansarea proiectului Educatie continua orientata spre performanta, pentru specialistii in formarea profesionala a somerilor, unul din evenimentele importante anuntate pentru aceasta luna.
Alaturi de Presedintele ANOFM Silviu Bian, care a prezidat aceasta conferinta, au participat invitati de seama ai Ambasadei Spaniei in Romania, directorii tuturor centrelor de formare profesionala din tara ale ANOFM-ului, cat si Presedintii grupului COREMSA, partener transnational care detine cel mai mare centru de formare din Spania si a reusit cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor europene.
Evenimentul a fost un adevarat succes si datorita complexitatii prezentarii acestuia, al interesului acordat de catre un numar mare de participanti, cat si de anvergura relatiilor Romano-Spaniole implicate.
Putem aminti de entuziasmul cu care F. Javier Marco Cuevas - Seful compartimentului de munca si emigrare al ambasadei Spaniei a vorbit despre plusvaloarea care o aduce acest proiect consolidarii relatiilor romano-spaniole, de consideratia aratata de catre Francisco Tocon Infantes - Copresedintele grupului COREMSA capacitatii de formare profesionala a ANOFM si nu in ultimul rand de energia cu care Silviu Bian - Presedintele ANOFM a vorbit despre aportul pe care il va aduce acest proiect la nivel national.
Global Commercium Development este surpriza placuta a acestui proiect, partenerul national care a facilitat crearea legaturii internationale a tuturor partilor implicate, partener pe deplin responsabil de atingerea obiectivelor propuse de acest proiect.
Desi Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortelor de Munca este principalul beneficiar al acestui proiect, indirect persoanele aflate in cautarea unui loc de munca sau cele ce doresc sa se reprofileze vor fi cei care se vor beneficia pe deplin de reusita acestui proiect.
Proiectul face parte din categoria celor finanţate din Fondul Social European, in cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU) si urmareste imbunatatirea serviciilor de formare ale ANOFM prin aducerea acestora la standardele Uniunii Europene. Este un proiect complex, cu acoperire nationala care isi propune perfectionarea a peste 300 de specialisti, crearea a 2 standarde noi de formare, schimbul de bune practici si conceperea de proceduri noi in domeniul formarii profesionale.
Si pentru ca tot am intrat in luna sarbatorilor, nu putem uita de momentul artistic din cadrul evenimentului realizat de un grup de copii foarte talentati, care au sustinut un mic recital de colinde, intr-un mod cu totul original.
"Am vazut cu ochii mei acest centru din Spania si merita sa-l aplaudam! E mult mai tare decat decat am vazut ca e prezentat in film. Am vizitat acest centru din Spania impreuna cu o echipa si m-a impresionat profund. Filmuletul nu a prezentat nici 70% din realitati. Am aplicat acest proiect ECOP si la noi si rezultatul a fost foarte bun. Scopul lui e sa sporeasca capacitatea agentiei. Avem niste asteptari din proiectele astea. In urma cu un an am dezvoltat un parteneriat activ cu Spania. Spaniolii au reusit sa absoarba fondurile puse la dispozitie. 300 dintre functionarii din tara vor impartasi din experienta celor de la Centrul din Spania", a spus Silviu Bian, presedintele ANOFM. Clipul prezentat despre acest centru din Spania a fost realizat de un grup de elevi.
"Astazi actionam in trei continente si in Spania! Punem la dispozitie 15 centre. CESUR se refera la formarea profesionala online. Aceste centre au certificate de profesionalism (competente). Sunt centre integrate. Suntem in prezent in China, Mexic, Brazilia si Romania. Trebuie sa fim pe primul loc, in prima linie", a spus Manuel Martin, presedinte CESUR.
In Spania traiesc foarte multi romani. Recent, Secretarul de Stat al Ministerului Muncii a vizitat Spania si a fost entuziasmat de acest centru de formare a specialistilor.