Cele mai cautate apartamente in anul 2010 au fost cele situate in cartierele Militari si Titan cu precadere, zone sub care s-au dezvoltat ansambluri rezidentiale pozitionate foarte avantajos fata de mijloacele de transport in comun.
"Cele mai multe apartamente s-au vandut anul acesta in Ten Blocks Militari - 30 unitati. In Optima si Armonia Titan am vandut 21 de apartamente, iar in My Dream, in Pipera, 8 unitati", a declarat Nimrod Zvik, director de marketing la Be Igloo.
Tot in aceste cartiere au cautat si clientii care au ales sa isi cumpere apartamente vechi. "Apartamentele cu suprafete mici au fost avantajete, pentru ca acestea implica si un pret mai mic. Desi oricum preturile sunt in general mici. S-a pastrat si anul acesta un ritm descendent, care s-a concretizat in ieftiniri cuprinse intre 15-20%", a spus Andrei Rusu, director Vission House.
Cei mai multi clienti, in jur de 90%, au achizitionat apartamentul prin programul Prima Casa. Tocmai de aceea, pretul vedeta al anului este de 60.000 euro la apartamentele vechi si 70.000 euro la apartamentele noi.
"Pentru a reusi sa cumpere un apartament care sa le intruneasca nevoile si asteptarile, multi clienti au ales sa se finanteze prin Prima Casa, dar sa adauge o diferenta din fonduri proprii. Astfel, tinerii, caci lor li se adreseaza acest program, pot cumpara un apartament de doua sau trei camere, care inseamna o investitie pe termen lung. Inseamna ca au un apartament pentru momentul in care vor avea o familie, sau ca pot asigura confortul familiei pe care o au deja. Cele mai multe apartamente din portofoliul Be Igloo se incadreaza in plafonul Prima Casa, dar nu trebuie sa uitam ca oamenii au nevoie si de locuinte mai mari, cu trei sau patru camere", a mai spus Nimrod Zvik.