Criza financiara se pare ca va pune stapanire pe inca o societate importanta din Drobeta Turnu Severin. Societatea de vagoane Meva a intrat in insolventa, iar angajatii se tem ca vor avea aceeasi soarta ca si angajatii combinatului Celrom, care de un an nu si-au mai primit salariile.
Societatea Meva are datorii catre furnizori in valoare de 50 de milioane de euro si in prezent este in incapacitate de plata. Conform procedurilor insolventei, un judecator sindic a stabilit si un administrator judiciar, "Casa de Insolventa Transilvania".
Pe langa societatea Meva au intrat in insolventa si celelalte doua "surori" din grupul IRS, Astra Vagoane Arad si Romvag Caracal fiind in aceeasi situatie, toate trei acumuland datorii de circa 180 de milioane de euro. Pa­tronul grupului IRS, Cristi Bur­ci, a declarat pentru Mo­ney.ro ca insolventa nu in­seamna inchiderea fabricilor de va­goane, ci "conservarea" lor pana cel mai devreme in 2012, cand va incepe sa le re­des­chida.
Cei apro­ximativ 500 de salariati ai uzinei lu­crea­za cu teama ca nu va dura mult si isi vor pierde lo­curile de mun­ca.
Potri­vit procedurilor legale ale insol­ventei, acum uzina de vagoane este condusa de un administrator judiciar, care are rolul de a aduna toti cre­ditorii la masa credala pentru a se gasi modalitatea prin care acestia isi pot recupera banii, dar in acelasi timp va pune in aplicare si un plan de reor­ga­nizare a societatii.
Meva Drobeta Turnu Se­verin, Romvag Ca­ra­cal si Astra Va­goane Arad vindeau peste 5.000 de vagoane pe an catre com­panii precum Deutsche Bahn, France Train sau altor mari companii nationale de trans­port marfa din Europa.