Aproape 2.000 de persoane au protestat, marti, in Piata Constitutiei pentru "libertatea de exprimare", mitingul fiind organizat de Mircea Badea si Victor Ciutacu, care au dorit sa atraga atentia asupra amenzilor primite de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), pe care le considera "jenante".
Mitingul din Piata Constitutiei a inceput in jurul orei 14.00 si s-a incheiat, fara incidente, in jurul orei 16.00. Mitingul a fost aprobat de Comisia de Aprobare a Manifestarilor Publice din Primaria Bucuresti.
Solicitarea de aprobare a mitingului a fost depusa de Mircea Badea si Victor Ciutacu. Cei doi au luat aceasta decizie dupa sedinta CNA din 28 octombrie, cand CNA a amendat cu 10.000 de lei Antena 3 pentru emisiunea "Sinteza zilei" din 14 septembrie, in care s-ar fi incalcat dreptul la propria imagine al Elenei Udrea, iar Mircea Badea si Victor Ciutacu ar fi folosit un limbaj injurios comentand o inregistrare care prezenta vizita ministrului la Vaslui. Ei au spus despre doamna Udrea ca este buna.
"Amenzile date de CNA vor fi contestate in instanta. Noi am mai castigat procese impotriva CNA-ului. Amenzile au fost nefundamentate din punct de vedere legal. Dansii nu au returnat banii cu care ne-au amendat. Aici e vorba despre ceea ce unii dintre noi percep ca fiind limitarea dreptului la libera exprimare, ceea ce mi se pare foarte important in orice tara de pe planeta", a declarat Mircea Badea la inceputul protestului.
. Ma astept sa vina in continuare toti oamenii care considera ca e inadmisibil ca un organism politic sa vrea sa desfiinteze un post de televiziune Mitingul asta nu este al meu, este al oamenilor astora. Nu este nici al meu, nici al lui Badea. Fac rating si fara mitingul asta. Daca e nevoie sa ne facem de bacanie in piata publica sa ne auda si pe noi cineva (...) uite ca o sa ne facem de bacanie si in piata publica", a spus si Victor Ciutacu.
De asemenea, Ciutacu a precizat ca mitingul organizat nu este unul politic. "Nu vreau ca acest miting sa fie politic. Noi nu ne-am intrunit aici sa il dam jos pe Basescu", a spus Ciutacu.
La mitingul din Piata Constitutiei au participat aproximativ 2.000 de persoane, care au scandat lozinci precum"Jos cenzura", "Libertte", "Noi nu vrem abuzuri", "Jos CNA", "Lasii", "Iesi afara, javra ordinara" sau "Jos Basescu".
De asemenea, cei prezenti au afisat pancarte, pe care erau scrise texte precum "CNA ciocu‘ mic", "Nu doamna, ce nu intelegeti/ Legea e regula de drept", "Revolutia Libertatii de Exprimare" sau "Tara noastra nu-i mosia voastra".
De asemenea, protestatarii au fluturat steaguri ale Romaniei, pe care scria "... si tarii mele minima dreptate", referire la versurile ultimei poezii a lui Adrian Paunescu.
De asemenea, protestatarii au scandat numele unor membri CNA: Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Ioan Onisei si Dan Grigore, huiduindu-i.
Printre protestatari s-au numarat si Victor Socaciu, Mugur Ciuvica si Florin Chilian.
Mitingul s-a incheiat in jurul orei 16.00, fara incidente, cei prezenti aplaudand si cantand "Si-alta data, si-alta data/ O s-o facem si mai si mai lata".
Contactat de MEDIAFAX, presedintele CNA Rasvan Popescu nu a vrut sa faca niciun comentariu cu privire la protest.