Vocea Valcii din 28.10.2010 informeaza ca
senatorul de Valcea, Laurentiu Coca (foto), acuza guvernantii de distribuirea fondurilor pe criterii politice. Cititi in continuare argumentele senatorului Coca, in articolul Claudiei Stanciu.
NEMULTUMIRE. Parlamentarul Colegiului Balcesti - Dragasani ii aduce la cunostinta ministrului Valeriu Tabara ca proiectul de modernizare a unui drum agricol de mare importanta al primariei valcene Rosiile a fost declarat eligibil, dar nu i s-a gasit finantare nici pana acum. Asta in conditiile in care proiectul a obtinut 50 de puncte la fel ca multe alte primarii care au obtinut deja fondurile necesare.
Indignat de faptul ca fondurile de la bugetul de stat se distribuie catre primarii pe criterii politice, senatorul PSD, Laurentiu Coca, l-a interpelat pe ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, cerandu-i sa faca dreptate. Mai exact, parlamentarul Colegiului Uninominal Balcesti - Dragasani este nemultumit de faptul ca in urma publicarii listelor proiectelor declarate finantate, a proiectelor eligibile si nefinantate, precum si a listei proiectelor neeligibile, localitatea Roesti s-a regasit pe lista proiectelor eligibile nefinantate, desi a totalizat 50 de puncte, la fel ca multe altele care au obtinut deja banii. Primarul localitatii din judetul Valcea a cerut finantare pentru modernizarea unui drum agricol extrem de important pentru zona respectiva. Astfel ca, senatorul Laurentiu Coca a incercat sa-i explice ministrului Tabara importanta acestei investitii, cerandu-i sprijin pentru obtinerea fondurilor necesare. "Comuna Roesti este amplasata in zona centrala a judetului Valcea fiind traversata de DN 65C de la Nord la Sud pe o lungime de 8 km, precum si de DJ 643 B pe o lungime de 5km si DJ 676 C pe o lungime de 1,5 km, prin acest proiect urmand a moderniza un drum colateral agricol pentru preluarea de pe drumurile nationale si judetene a autovehiculelor/vehiculelor agricole (tractoare agricole si forestiere, carute, combine agricole etc.) conform Codului Rutier in vigoare. Aceste drumuri deservesc circa 2.000 de hectare de teren agricol, pasuni, livezi de pe raza intregii comune si circa 1200 proprietari. Totodata aceste drumuri deservesc crescatorilor de albine, ca practica pastorala in perioadele de vegetatie, polenizarea plantelor si pomilor fructiferi, precum si obtinerea produselor apicole, zona fiind cunoscuta ca o traditie in cresterea albinelor. De asemenea pe unul din aceste drumuri este amplasata o sonda de extractie a gazelor naturale ce transporta gazele in sistemul national, drumul inscris in domeniul public deservind interventia si intretinerea acestei sonde. Domnule ministru, imi exprim speranta ca veti reanaliza toate proiectele care au acelasi punctaj si ca finantarea lor nu are nicio legatura cu faptul ca primarul din comuna Roesti, judetul Valcea, este membru al Partidului Social Democrat" - scrie senatorul PSD in interpelarea sa catre ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. In consecinta, primarul localitatii Roesti a decis sa depuna o contestatie la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la compartimentul Agentia de Plati pentru Dezvoltare rurala si Pescuit, motivand faptul ca in lista proiectelor finantate se regasesc proiecte asemanatoare care au obtinut acelasi punctaj ca si cel al localitatii Rosiile, respectiv 50 de puncte.