Constructorul auto nipon Nissan a anuntat ca recheama pentru reparatii 2,14 milioane de automobile din mai multe modele, printre care March/Micra si Cube, comercializate in cea mai mare parte in Japonia, SUA si Canada, din cauza unor posibile probleme la sistemul de aprindere.
Problemele sistemului de aprindere pot duce la oprirea motorului si imposibilitatea repornirii acestuia. Niciun accident cauzat de acest defect nu a fost raportat, a declarat un purtator de cuvant al Nissan.
Actiunea de rechemare implica, printre altele, 835.000 de autovehicule comercializate in Japonia si 762.000 de masini vandute in SUA si Canada. Masinile au fost construite in Japonia, SUA, Marea Britanie, Spania, China si Taiwan, intre august 2003 si iulie 2006.
Repararea unui autovehicul va dura, in medie 25 de minute, estimeaza Nissan, lucrarile implicand inlocuirea unei piese electronice.
Rechemari care depasesc un milion de masini devin tot mai comune la marii producatori, in conditiile in care acestia folosesc acelasi model de piesa la constructia mai multor tipuri de masini, pentru reducerea costurilor.
Toyota a anuntat saptamana trecuta ca recheama 1,66 de milioane de autovehicule, la nivel mondial, cu posibile defectiuni la sistemul de directie si pompa de combustibil.