Ministrul de Finante sustine ca directorii, fie ei din minister sau din teritoriu nu trebuie sa primeasca astfel de stimulente pentru ca nu au rezultate.
Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, le-a transmis luni directorilor din subordine sa nu se mai treaca in fruntea listelor pentru acordarea de stimulente, deoarece ei nu vor fi beneficiarii acestor bani.
"Atrag atentia! Mare seriozitate in intocmirea listelor cu motivarea pentru fiecare angajat care e propus pentru stimulent. Am informatii ca sunt directori si din minister si din tritoriu care s-au trecut in fruntea listei, cu fondul de salarii pentru stimulente la valoarea cea mai mare", a declarat ministrul de Finante.
El a subliniat ca ceea ce a transmis pana acum se adevereste "pentru ca directori nu trebuie sa fie benficiarii acestor stimulente pentru ca nu au rezultate".
De asemenea, seful ANAF, Sorin Blejnar, a dat asigurari ca nu vor fi abuzuri nici in acordarea si nici in neacordarea acestor stimulente. El sustine ca pot beneficia de acesti bani chiar si persoanele care au ajutat indirect la realizarea performantei.
"Daca un sofer participa in timp de zece nopti cu garda financiara sau cu vama la anumte investigatii, sau daca sta noaptea si ajuta la manipularea marfurilor, sau ajuta la descarcarea, eu zic ca aceasta persoana merita o mica bucatica din aceste stimulente", a explicat Blejnar.