Cel putin 5% dintre romanii aflati in topul Forbes 500 miliardari 2010 sunt si bugetari. Unii dintre ei sunt secretari de stat, parlamentari, altii primari, consilieri judeteni sau locali.
Averile bugetarilor bogati sunt de ordinul milioanelor de euro, potrivit jurnalistilor de la Gandul. Primul in topul milionarilor bugetari este europarlamentarul Gigi Becali, care detine o avere de 200 de milioane de euro.
Ministrii care apar in Topul Forbes 500 sunt Elena Udrea, care detine o avere de 13 milioane de euro, si ministrul Internelor, Gabriel Oprea, cu o avere de 10 milioane de euro. Printre parlamentarii afaceristi se numara Dan Voiculescu, senator PC, cu o avere de 180 milioane de euro, Robert Negoita, deputat PSD, cu 100 milioane de euro. Nici udemeristul Attila Verestoy nu sta mai rau. Are o avere de 60 milioane de euro, iar deputatul PDL Silviu Prigoana are o avere de 40 de milioane de euro.
In topul bugetarilor milionari a intrat si primarul Constantei, Radu Mazăre, cu o avere de 10 milioane de euro.
O avere importanta are si Ion Dumitrache, care este consilier judeţean al PSD Constanta, care detine o avere de 15 milioane de euro. Vasile Rotarescu are functia de consilier judetean al PDL Timisoara si Dumitru Domnariu este consilier judetean al PDL Sibiu si au o avere de cate 14 milioane de euro. Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, are o avere de 9 milioane de euro. Omul de afaceri Florin Vlas, consilier local al PSD in Targu Mures, are, potrivit Forbes, o avere de 15 milioane de euro, iar Gabriel Surdu, consilier local PD-L Iasi, 17 milioane de euro.