Senatorul Serban Valeca a sustinut in Senat o declaratie politica, pe care o puteti citi in continuare.
'As dori sa va atrag astazi atentia asupra inca unei ticalosii premeditate a actualei puteri. Dupa cum stiti, in conformitate cu prevederile unei ordonante promovate de guvern, primariile vor primi bani incepand cu 2011 pe principiul scaderii continue a datoriilor din anul precedent. Aparent un principiu corect, dar se pune intrebarea, cine si-a platit datoriile in conditiile in care guvernul a facut de curand o rectificare negativa? Raspunsul este unul simplu: cine a avut bani!. A doua intrebare vine pe cale logica: de unde au avut bani anumite primarii? Raspuns: de la guvernul Boc. Daca mai intrebam si de ce, este clar: pentru ca sunt primari PDL-isti!
Pentru a nu fi acuzat ca fac declaratii fara acoperire, va aduc la cunostinta ca un studiu prezentat de catre Institutul pentru Politici Publice a indicat ca peste 70% dintre primarii care au obtinut in 2009 bani din Fondul de rezerva al Guvernului apartin PDL, iar daca am avea si statistica oficiala pe 2010, probabil ca procentul ar fi de 90%, procent crescut in urma a doua hotarari de guvern, una emisa acum cateva luni si cealalta emisa zilele acestea.
In sesiunea extraordinara a Senatului din aceasta toamna, i-am atras atentia premierului Emil Boc, in plen, ca in ultima perioada a alocat bani mai multi primariilor PDL-iste. Dansul a negat!
Rezultatul negativ obtinut prin implementarea unei asemenea masuri a fost unul dublu: pe de o parte alocarea directa a dus la folosirea ineficienta a banilor deoarece nu toti primarii ce sunt inca membri ai partidului de guvernamant aveau proiecte pentru finantarile alocate, astfel incat, banii se cheltuie de cele mai multe ori pe principiul "de a turna apa in nisip, si apoi te intrebi unde este apa?", si pe de alta parte, alocarile de bani din ultimii 2 ani dau posibilitatea, asa cum spuneam, ca pe baza formulei de calcul propuse de guvern in ordonanta privind reorganizarea administratiilor locale, primariile PDL sa primeasca din nou (de aceasta data "pe baze legale"), incepand cu 2011, bani mult mai multi decat celelalte primarii din tara.
Iata asadar, cum se proiecteaza si se executa o actiune premeditata de alocare a banului public numai si numai pe criterii politice, asezand guvernantii in situatie de conflict de interese!
In acelasi timp, ca sa-si acopere aceste matrapazlacuri, guvernantii si-au pus soldatii credinciosi (unii deputati) sa faca actiuni diversioniste cu liste vechi de 8 luni prin care se cerea o alocare echitabila a unor fonduri catre toate primariile din tara...
In aceste conditii, nu putem solicita decat demisia actualului guvern!'