Prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a aprobat Planului Urbanistic "Zona Faleza Marea Neagra-intravilan comuna 23 August‘, prin care Consiliul Local a aprobat constructia celei mai noi si moderne statiuni turistice de pe litoral. Este cea de-a 14-a statiune importanta pe Litoralul romanesc, care se va adauga celor 13 existente din aceasta categorie: Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Venus, Jupiter, Saturn, 2 Mai, Vama Veche, Gura Portitei.
Zona vizata este situata intr-un areal cu pronuntat caracter turistic, pe malul marii, intre statiunile Costinesti si Olimp, potrivit directorului Cancelariei Prefectului, Corina Cusa.
"Viitoarea statiune Terra, asa cum este descrisa in PUZ, se va intinde de-a lungul plajei si falezei Marii Negre, in intravilanul comunei, implicati in acest proiect fiind investitori privati si Primaria comunei 23 August", a precizat aceasta.
Potrivit Planului Urbanistic Zonal, terenul va putea fi utilizat exclusiv pentru servicii si functiuni pentru turism, restaurante si alte spatii pentru alimentatie publica, baze de agrement, spatii pentru comert - acoperite si descoperite, terase, piscine, spatii verzi, parcari, platforme si constructii aferente retelelor edilitare.

• Statiune All-Inclusive

Noua statiune, de tip all-inclusive, va cuprinde doua hoteluri cu 13 etaje, 40 de vile, un heliport si terenuri de minigolf. Proiectul Terra va beneficia si de o baza de tratament, pentru odihna si refacere, dotata cu aparatura ultramoderna. Pentru punerea in opera a acestui proiect, retelele tehnico-edilitare din localitatea 23 August vor fi extinse si completate cu retele de canalizare, apa potabila, gaze si telecomunicatii.
"Avizarea acestui PUZ este inceputul unui proces de dezvoltare a viitoarei statiuni turistice TERRA, continuand in acest fell onomastica statiunilor din sudul litoralului, pe care il dorim revigorat si care cu siguranta isi va recapata stralucirea prin astfel de proiecte." a declarat Claudiu-Iorga Palaz.
Factorii implicati in acest proiect sunt investitori privati si Primaria Comunei 23 August. In prezent, pe litoralul romanesc sunt 12 statiuni principale.